Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'ten Gurbete Gıda Desteği

Başçiftlik'te vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yılda hasat mevsiminin ardından Kocaeli Gebze'den, Kırklareli Lüleburgaz'a kadar gurbette yaşayan yakınlarına, başta yörede yetişen "Başçiftlik Beyazı" ismiyle tescil işlemleri devam eden patates olmak üzere kuşburnu, konserve ile kuru gıdalarını İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla gönderdi.

Başçiftlik'teki vatandaşlar, İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan organizasyonla başta yörede yetişen "Başçiftlik Beyazı" ismiyle tescil işlemleri devam eden patates olmak üzere kuşburnu, konserve ile kuru gıda maddesi yanında halı, kilim, beyaz eşya ve birçok eşyayı da gurbetteki yakınlarına gönderiyor.

Malzemeleri taşımak için kiralanan tır ve kamyonların ile işçilerin yanı sura kargolama, yükleme ve dağıtımın tamamen dernek yönetimi tarafından organize ediliyor. Titizlikle yapılan dağıtımı sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için dernek tarafından semtlere göre hanelerin yerleşim planına uygun dağıtım şeması oluşturuluyor.

16 Ekim 2015 cuma günü Başçiftlik'te Gençosman ve Sinanpaşa Mahallelerinde Kocaeli Gebze'den Kırklareli Lüleburgaz'a kadar oturma sırasına göre 5 tıra yüklenen 110 ton gıda malzemesi 18 Ekim 2015'de dağıtım için İstanbul'a ulaştı. İstanbul'a ulaşan malzemeler dernek organizasyonu ile İstanbul ve çevre illerdeki Başçiftlikli yaklaşık 550 üzerinde haneye dağıtıldı.


Organizasyonla ilgili bilgiler veren İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Beyazıt;  “Bu organizasyonu her yıl dernek olarak yapıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl Başçiftlik'ten 16 Ekim 2015 Cuma günü Gençosman ve Sinanpaşa Mahallelerinde yüklenen 5 tır malzemeyi Gebze'den başlayarak Lüleburgaz'a kadar ulaştırdık. Bazen küçük sıkıntılar yaşasakta alnımızın akıyla çıktık. Bize güvenip organizasyona dâhil olan hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.


Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net