Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik Beyazı Tescillendi

Tokat Valisi Cevdet CAN, Başçiftlik'e geldi, önce Başçiftlik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfına ait Hanımevi ile ilkokul spor alanlarının açılışını yaptı, sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Valiliği ve Başçiftlik Belediyesi'nin işbirliği ile "Başçiftlik Beyazı" adıyla tescillenen Başçiftlik'in beyaz patatesi için yapılan tescil törenine katıldı.
Tokat Valisi Cevdet CAN, Başçiftlik'e geldi, önce Başçiftlik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfına ait Hanımevi ile ilkokul spor alanlarının açılışını yaptı, sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Valiliği ve Başçiftlik Belediyesi'nin işbirliği ile "Başçiftlik Beyazı" adıyla tescillenen Başçiftlik'in beyaz patatesi için yapılan tescil törenine katıldı.



Tokat Valisi Cevdet CAN, 16 kasım 2015 tarihinde Başçiftlik'e geldi. Başçiftlik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfına ait Hanımevi ile Başçiftlik İlkokulu spor alanlarının açılışını yaptı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Valiliği ve Başçiftlik Belediyesi'nin işbirliği ile "Başçiftlik Beyazı" adıyla tescillenen Başçiftlik'in beyaz patatesi için Şehit Murat Kılınç Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tescil törenine katıldı.

Başçiftlik'teki açılış törenlerine ve tescil törenine Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Tokat İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Adem DİZER ve mecli üyeleri,  Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Beldesi Belediye Başkanı Şemsettin YAVUZ, GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KASAP, GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Başçiftlik Beyazı'nın tescil çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Güngör YILMAZ ve çok sayıda misafir ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Valiliği ve Başçiftlik Belediyesi'nin işbirliği ile "Başçiftlik Beyazı" adıyla tescillenen Başçiftlik'in beyaz patatesi için Şehit Murat Kılınç Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tescil töreninde tescil çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan ve Başçiftlik Beyazı'nın tescil çalışmalarını yürüten Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör YILMAZ; "Başçiftlik İlçesi'nde yerel ürün olarak bilinen Başçiftlik Beyazı'nın tescil edilmesi ve ülkeye bir değer olarak kazandırılması gerekiyordu. Çalışmaları 2011 yılında başlattıklarını ve çok şükür 2015 yılında gelindiğinde Başçiftlik Beyazı Patatesi'nin tescil edildi." dedi. Başçiftlik Beyazı'nın tescil edildiğini ancak ticari çeşit olarak da mutlaka tescil çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Güngör YILMAZ, yaptığı kısa açıklamada çalışmalara emeği geçen Valilere, Üniversite Rektörleri'ne, Dekanlığına, Öğretim görevlilerine ve Öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Törende konuşan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Başçiftlik Beyazı'nın tescil edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve bundan sonra Başçiftlik Beyazı'nın bir marka değeri olduğunu ve bundan sonraki yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Tescil törenine katılan Tokat İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Adem DİZER, Başçiftlik Beyazı'nın tescil edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra "Tokat İl Özel İdaresi olarak yalnızca kanalizasyon yapmıyoruz Tokat'ın gelişmesi için bilimsel çalışmalara da katkı sağlıyoruz" dedi. Meclis Başkanı Adem DİZER, konuşmasında; Başçiftlik Beyazı Patatesi'nin çalışmalara destek verdik ancak Başçiftlik için önemli olan bir çalışmaya daha destek vererek Başçiftlik'teki Kayak Merkezi'nin yapılması için projelerine katkı sağladıklarını ifade etti.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Başçiftlik Beyazı Patatesi'nin tescilinde emeği geçen başta Prof. Dr. Güngör YILMAZ ve ekibine bu çalışmalara katkı sağlayan Tokat Valisi, Tokat Özel İdare Genel Sekreterliği ve bütün emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; "Bizler üniversite olarak yalnızca kendi bilimsel çalışmalarımızı yapmıyoruz, burada görüldüğü gibi Başçiftlik İlçesi'nin ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak aynı zamanda yerel bir ürünün tescil edilmesi için bilim insanları olarak her türlü desteği veriyoruz. Tokat Valiliği ile Üniversitemizin ortaklaşa hareket etmesiyle çok büyük ve çok önemli projelerin ortaya çıktı." dedi.

Başçiftlik Beyazı Patatesi Tescili Töreni'nde konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN, konu ile ilgili şunları ifade etti; "Konuşmalarımda sürekli ifade ettiğim gibi mübarek ve bereketli toprakların cömert insanlara yapılan her çalışmanın önemli ve değerli olduğunu bu düşünceden hareket ile sizlerle beraber çalışma yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etmek isterim." dedi.

Vali CAN'ın kısa teşekkür konuşmasından sonra sembolik olarak Başçiftlik Beyazı Patatesi de kısmi olarak vatandaşlara teslim edildi. Tören sonrası Vali CAN, beraberindekiler Başçiftlik'ten ayrıldı.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net