Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'in Medya Yüzleri

Başçiftlik'te eğitim seferberliğini başlatanlardan, Başçiftlik'in efsane öğretmeni Mustafa GÜLER'in "Dün öğretmeni yoktu Başçiftlik'in, bugün öğretim görevlileri var Başçiftlik'in, doktoru var, avukatı var, hakimi var, savcısı var, kültürlü işçi insanları var..." sözlerine ilave "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladığımız bugünde, yöremizden yolu gurbete düşen, ulusal ve yerel medyada çeşitli görevlerde bulunan Başçiftliklileri ve onların penceresinden hayata yansıyanları derledik...
Başçiftlik'te eğitim seferberliğini başlatanlardan, Başçiftlik'in efsane öğretmeni Mustafa GÜLER'in "Dün öğretmeni yoktu Başçiftlik'in, bugün öğretim görevlileri var Başçiftlik'in, doktoru var, avukatı var, hakimi var, savcısı var, kültürlü işçi insanları var..." sözlerine ilave "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladığımız bugünde, yöremizden yolu gurbete düşen, ulusal ve yerel medyada çeşitli görevlerde bulunan Başçiftliklileri ve onların penceresinden hayata yansıyanları derledik...

"Dün öğretmeni yoktu Başçiftlik'in, bugün öğretim görevlileri var Başçiftlik'in, doktoru var, avukatı var, hakimi var, savcısı var, kültürlü işçi insanları var. Bunlar kolay olmadı... Bugün Türkiye'nin her yerinde Başçiftlikli var..." Bu sözler, Başçiftlik'te eğitim seferberliğini başlatanlardan, Başçiftlik'in efsane öğretmenlerinden Baş öğretmen Mustafa GÜLER öğretmenimize ait. Bugün Başçiftlik'in sadece bürokratları, öğretim görevlileri, doktorları, hakimleri yok, artık ulusal düzeyde yayın yapan Yeni Asya Gazetesi'nde Kültür Sanat sayfası editörü, TGRT Haber kanalında program yapan gazeteci-yazarı, kendisi ekranlardan ayrı kalsa da eşi Atv'de haber peşinde koşan başarılı muhabiri, Hürriyet Gazetesi'nde bilgi işlem bölümünde çalışanları, yerelde ulusal düzeyde yayın yapan Konya'nın Sesi Gazetesi'nde manşet haberlere imza atan muhabiri var.

Başçiftlik'in efsane öğretmenlerinden Baş öğretmen Mustafa GÜLER öğretmenimizin ilk öğrencilerinden Ömer AÇIKEL'in 2 evladı; Ekrem AÇIKEL ve abisi Osman Ziya AÇIKEL, bir dönem iki farklı kanalın ekranlarda ülkenin gündemini paylaştı.

Ekrem AÇIKEL; Bir dönem Kanal D haberin deneyimli muhabirlerinden ve (Rahmetli) Mehmet Ali BİRAND'ın gözdelerinden olan AÇIKEL'in yıldızı Şike Soruşturmasında yaptığı haberlerle parladı. Hem Kanal D hem de Star TV ana haber bülteninde canlı yayınlarda gün boyu şike soruşturmasında yaşananları izleyicilere paylaştı.

Haziran 2010'da Atv haberin başarılı muhabirlerinden Işıl Özdem ile İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesisleri’nde dünyaevine giren Ekrem AÇIKEL'in nikah şahitliğini dönemin Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni (Rahmetli) Mehmet Ali BİRAND ile Atv haber genel yayın yönetmeni Erdoğan AKTAŞ yaptı. Eşi Işıl Özdem AÇIKEL Atv Haber ekranlarında boy gösterse de Ekrem AÇIKEL Kanal D ile yollarını ayırdı ve bir süredir ekranlarda yer almıyor.

Osman Ziya AÇIKEL; İhlas Grubu bünyesindeki TGRT Haber kanalında ekonomi ve siyasete dair konularla konuşulduğu Türkiye'den Dünya'dan programının sunucusu. Ankara'da Türkiye Gazetesi'nin ekonomi muhabirliği de yapan Ziya Osman AÇIKEL, 1991 seçimlerinden sonra kurulan DYP-SHP Hükümeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Tansu ÇİLLER'le kurduğu iyi ilişkilerle tanındı. Bu yakın ilişkisini Çiller Başbakan olduktan sonra da devam edince Başbakan Tansu ÇİLLER'in kimsecikleri kabul etmediği zamanlarda bile elini kolunu sallaya sallaya Başbakanlık Konutu'na girer çıkardı. Öylesine bir güven vermişti ki Tansu ÇİLLER'in AÇIKEL hakkında, "Benim manevi oğlum." dediği söylenirdi. Çiller'in uçak kadrosunda daim olan isimlerdendi.

Ekonomi muhabiri olarak başladığı gazetecilikte bir dönem Türkiye Gazetesi'nin ekonomi yazarı olarak çalıştı.

Nagehan BAYRAM; Yeni Asya Gazetesi bünyesindeki Kültür ve Sanat sayfası editörü olarak çalışmakta. 1985 yılında Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde dünyaya gelen Nagehan BAYRAM, gazetecilik hayatına 4 yıl önce Yeni Asya Gazetesi'nin Elif ekine haftalık makale göndererek başladı. 2011 haziran ayında Yeni Asya Gazetesi'nde muhabir 2012 başlarında ise aynı gazetede Kültür ve Sanat sayfası editörü oldu.

Türkiye Nagehan BAYRAM'ı sanatçı Uğur IŞILAK ile Osmanlı padişahlarının ruh dünyasından sızan şiirlerini bir albüm haline getirdiği çalışması için yaptığı söyleşisiyle Başçiftlik ise İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Çanakkale gezisi detaylarını yazdığı "Torunlar Ecdanını yakından tanıdı." haberiyle tanıdı.

Osman SAVAŞ; Bünyesinde Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Posta ve DHA önemli yazılı ve görsel basını barındıran Doğan Medya Grubu'nda Bilgi İşlem Sorumlusu çalışan Osman SAVAŞ, grubun eskilerinden. 2008 yılında 60. yılını kutlayan Hürriyet Gazatesi için düzenlenen gecede; Hürriyet Gazetesi’nde 10 yılını dolduranlara gümüş, 20 yıldır çalışanlara altın rozet, 25-30-35-40-50 yıllıklar ile emekli olanlara da gümüş tabak verildi. Gecede ödül alanlardan biri de 10 yıllını dolduranlardan Osman SAVAŞ idi. Osman SAVAŞ kadar eski olmasa da aynı birimde çalışanlardan biri de İlhan ÇELİK'tir.

İlyas ŞEN; 1990 doğumlu İlyas ŞEN, 2009 yılı Başçiftlik Şehit Murat KILINÇ lisesi mezunu. Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümden mezun olan İlyas ŞEN, 14 Ekim 2014'de yerelde ulusal düzeyde yayın yapan Konya'nın Sesi Gazetesi'nde muhabir olarak işe başladı. 6 yıldır Konya'da yayın yapan gazetenin 1. sayfasında yer alan manşet haberlerin birçoğunun altında İlyas ŞEN'in imzası var.


Derkenar | Başta yolu gurbete düşen ulusal ve yerel medyada çeşitli görevlerde bulunan Başçiftlikli hemşerilerimiz olmak üzere tüm çalışan medya emekçilerinin  "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyoruz... 

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net