Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayten TURAN | Dünya'nın Şifresi İnsan

Büyük usta Can YÜCEL, “Farkında Olmalı İnsan” şiirinde “Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı. / Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen… / Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını / Fark Etmeli. / Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını / Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını / Fark Etmeli. ” mısralarıyla, Yazar Ayten TURAN, “Dünya'nın Şifresi İnsan” başlıklı yazısında; insan mucizesinin dünyadaki yerini kaleme aldı.
Büyük usta Can YÜCEL, Farkında Olmalı İnsan  şiirinde  “Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı. / Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen… 
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını Fark Etmeli. Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını Fark Etmeli. ” mısralarıyla, Yazar Ayten TURAN Dünya'nın Şifresi İnsan” başlıklı yazısında; insan mucizesinin dünyadaki yerini kaleme aldı.

  Hayat denen kavramın içinde mucizeleri görmeden yaşamak imkânsızdır.

İnsanın kendisi zaten bir mucizedir.

Yaşadığımız hayatı kötü edende, iyi edende yine insanoğludur yoksa Dünya üzerinde hiçbir canlı Dünya’yı çirkinleştirmez.

Siz hiç Dünya’yı zindan eden çiçek gördünüz mü?  Ya da siz dokunmadan onların doğasını bozmadan bir hayvanın gelip size zarar verdiğini? İstisnalar hariç eminim görmemişinizdir.

Dünya yaşam yeryüzü hala muammalarla dolu, cevaplanmamış sorular, açıklanmayan oluşumlar…

Birçok bilim adamı Dünya’yı Evreni araştıra dursun sonunda bilinmezle karşı karşıya gelirler.

Bana göre Dünya’nın şifresi insanların elinde.

İnsanlar bana göre en büyük bulmaca, yaşadığımız ortamda kadın erkek olarak var olduğumuzdan beri üremek, yemek, içmek, uyumak yani kısacası yaşamak bunlar bulmaca değil de nedir?

İnsanların var oluşu ile Dünya kötülükle tanıştı yoksa Dünya insanların var olmasıyla oluşmadı.

Dünya nasıl insan varlığıyla dolmaya başlayınca doğa bozuldu çünkü insanoğlu yaradılışından dolayı önce ben demeye başladı ben açsam doğanın olması hayvanların sonunun gelmesi çokta önemsenmedi bencil olmak insanın yapısında hep var oldu sebebi açıklanamayan var olmaydı ama.

İnsan keşfetmeye başlayınca doğanın yapısını da bozmaya başladı.

Çünkü insanoğlu bilinmezlerle yaratıldı.

Açıktı kendini doyurmak için en kolay neyse onu seçti üşüdü giyinmek için en kolay neyse onu giyinmeye çalıştı barınmak için yine kendine kolay olanı seçti yani doğanın dengesini çokta umursamadı dediğim gibi önce ben dedi.

Dünya’nın şifresi insanda demiştim yukarda, evet insanoğlu çözülebilirse Dünya’da bana göre çözülür.

İnsanoğlu var olmadan önce ağaçlar, doğa, sularımız, havamızda sorun yoktu ama insanoğlu var olmasıyla doğa dengesini yüzyıllar içinde kaybetmeye başladı.

Modernleşmeyle birlikte sanayileşme ve sonucunda eriyen buzullar, kuruyan su yatakları, yok olan ormanlar, kuraklık, oksijen oranında ki düşme ve zaman içinde yok olmaya doğru gidilen bir yol olarak görüldü.

Aklın en yüksek düzeyi insanda ne kadar aklımızın çok azını kullandığımız söylense de dünya üzerinde birçok canlıdan en akıllısı insandır.

Zaman içinde Dünya’nın kötüye gittiğini görmeye başlayan insan aklını ne kadar kullanmaya çalışsa da yeterli önlemleri almakta başarılı olamadı, nedeni ise insanın, topraktır temizler, doğadır kendini yeniler düşünce kavramı bir türlü değişmedi milyonların içinde bir avuç insan gerçekleri göstermeye çalışsa da Dünya’nın dengesi için çalışmaları istenilen noktaya asla gelemedi.

İnsan modernleştikçe kendi aklının gücüne vardıkça kendi kendilerine de zarar vermeye de başladılar.

İnsan en büyük kötülüğü kendi cinsine yaptı.

Var oluşlarını unutup doğa kanunların insan üzerinde yapmaya çalıştılar.

Yani güçlü olan zayıf olanı ezdi.

 Doğanın dengesinin bozulması, insanın kendi cinsine verdiği zarar, Dünya’nın yok oluş süreci bence bilim adamlarının insanoğlunu çözdüğü zaman askeri bir noktada azalacağını düşünüyorum.

İnsanoğlunu çözecek bilim adamı da Dünya üzerinde var mı? Bilemiyorum.

Büyük bir olasılıkla kıyamete kadarda insanoğlu çözülemeyecek gibide görünüyor.

Dünya’nın şifresi de burada muamma olarak kalacağının göstergesi oluyor.

Dünya’nın şifresi insan bunu kabul edip, insanı çözmek lazım.


 Ayten TURAN  Yazar
 KOLAJ | Tokattan.net  Yazar Email | aytendoganturan@gmail.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net