Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ın Aslanı Soner DEMİRTAŞ'a Dualı Karşılama

Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenen olan 2016 Yaz Olimpiyat oyunlarında, erkekler serbest stil güreş 74 kg'da Kazak rakibini 6-0 yenerek Bronz Madalya ile Olimpiyat 3.sü olarak Tokatımızı ve Ülkemizi gururlandıran Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ, Rio dönüşü Tokat'ta dualarla karşılandı.
Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenen olan 2016 Yaz Olimpiyat oyunlarında, erkekler serbest stil güreş 74 kg'da Kazak rakibini 6-0 yenerek Bronz Madalya ile Olimpiyat 3.sü olarak Tokatımızı ve Ülkemizi gururlandıran Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ, Rio dönüşü Tokat'ta dualarla karşılandı.

  28 spor dalında, 41 disiplinde 306 yarışma düzenlendiği  2016 Yaz Olimpiyat oyunları 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da yapıldı. Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçilerimizden 74 kiloda Soner DEMİRTAŞ 2016 RİO Olimpiyatlarında, erkekler serbest stil güreş 74 kg'da Kazak rakibini 6-0 yenerek Bronz Madalya ile Olimpiyat 3.sü olarak Tokatımızı ve Ülkemizi gururlandırdı.

Tokat ÇAT Kasabası doğumlu Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ, üçüncülük mücadelesinde rakibi Kazak Galymzhan Usserbayev'ı 6-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı. İlk turu maç yapmadan geçen Soner DEMİRTAŞ, ikinci turda karşılaştığı Moğolistan'dan Unurbat Purevjav'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen çeyrek finalde İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'ye 3-0 yenilmişti. Soner DEMİRTAŞ, İranlı rakibinin finale kalmasıyla repesaj turunda karşılaştığı Haitili Asnage Castelly'yi 4-0 mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

2 Eylül 2016 Cuma günü Tokat'a gelen Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ, Tokat'ta dualarla karşılandı. Tokat Belediyesi tarafından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda adına düzenlenen programa babası Bekir DEMİRTAŞ ile katılan Soner DEMİRTAŞ'a Rio Olimpiyatlarında ülkemize kazandırdığı Bronz Madalya için Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU tarafından 25 Tam Altın hediye edildi.

Programda konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, bronz madalya alan Demirtaş'ı kutladı. Tokat'tan bir çok başarılı güreşçinin çıktığını dile getiren Eyüp EROĞLUSoner kardeşimizden gelen haber ve olimpiyatlarda aldığımız madalya göğsümüzü kabarttı. Gurur duyduk. Soner kardeşimize 25 tam altın hediye edeceğim.”  dedi.

Kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür eden Soner DEMİRTAŞ ise, “Avrupa Şampiyonu olduğumda bir söz vermiştim. Memleketime olimpiyatlarda madalya kazandırmak istediğimi söylemiştim. Şükürler olsun bu sözümü tuttuğum için mutluyum.”  diye konuştu. Konuşmaların ardından pasta kesilirken vatandaşlar milli güreşçi ile fotoğraf çektirdi.

Renkli görüntülere sahne olan program sonrası Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ'ı ve beraberindekileri Tokat Belediyesindeki makamında ağırladı.

Kişisel Facebook sayfasında Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ'a teşekkür eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, şu ifadelere yer verdi: “2016 Rio Olimpiyatları Güreşte 74 kg.'da üçüncü olan ve ülkemize Bronz madalya kazandıran hemşehrimiz Soner Demirtaş'ı kutluyorum. Soner kardeşimizi bugün karşılayarak Cumhuriyet Meydanında şampiyonumuza özel bir program düzenledik.

Rio Olimpiyatlarında ülkemize kazandırdığı Bronz Madalya için sporcumuza 25 Tam Altın hediye ettik. Başarılarının devamını diliyorum.

Güreşçimizin yetişmesinde, bugünlere gelmesinde en büyük emeği olan babası Bekir Demirtaş abimize, antrenörlere ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” 


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Facebook.com/EyupErogluBB  KAYNAK | Tokat.gsb.gov.tr Facebook.com/EyupErogluBB Facebook.com/Tokatspor

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net