Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta 2016 Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından organize edilen “30. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi” 27 Üniversiteden 159 akademisyen, çeşitli bakanlıklardan 25 uzman ve üst düzey yönetici katılımıyla Üniversitenin ev sahipliğinde Taşlıçiftlik Kampüsü'nde başladı. Kongrenin açılışına katılan Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat’ta hassas tarım uygulamaları konusunda Valilik desteği ile ASELSAN, HAVELSAN ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde konu ile ilgili bir çalıştay yapılacağının bilgisini verdi.
Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından organize edilen “30. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi” 27 Üniversiteden 159 akademisyen, çeşitli bakanlıklardan 25 uzman ve üst düzey yönetici katılımıyla Üniversitenin ev sahipliğinde Taşlıçiftlik Kampüsü'nde başladı. Kongrenin açılışına katılan Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat’ta hassas tarım uygulamaları konusunda Valilik desteği ile ASELSAN, HAVELSAN ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde konu ile ilgili bir çalıştay yapılacağının bilgisini verdi.  

  Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından organize edilen daha ünce 17.si düzenlenen Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi'nin 30.su, Üniversitenin ev sahipliğinde 1 Eylül 2016 Perşembe günü Taşlıçiftlik Kampüsü'nde başladı.

1-3 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak Kongrenin açılına Tokat Valisi Cevdet CAN, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik POLAT, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali KASAP ve Prof. Dr. Mücahit EĞRİ, dekanlar, il protokolü, 27 Üniversiteden 159 akademisyen, çeşitli bakanlıklardan 25 uzman ve üst düzey yönetici katıldı.

Açılış konuşmasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali KASAP, kongre ile, ülkemiz ve bölgemiz tarımının sürdürülebilirliği doğrultusunda daha teknolojik ve verimli konuma gelmesini sağlayacak tarım teknolojilerinin geliştirilmesi ve etkinliğinin sağlanması için akademik düzeyde yapılan çalışmaların paylaşımı, tartışılması ve değerlendirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali SAKİN ise, “Kongreler, bilim ve teknolojideki gelişmelerin görüşülmesi, tartışılması, olgunlaştırılması ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan önemli etkinliklerdir. Bu etkinliklerde tarımsal mekanizasyon ve enerji alanında çalışan; araştırmacı, eğitimci, yönetici, imalatçı, pazarlamacı ve kullanıcıların bir araya getirilmesini; ülkemizin tarımsal, mekanizasyon ve enerji durumunun ve geleceğinin tartışılacağı bilimsel bir ortamın oluşturulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN konuşmasında, “Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresinin 17.si de Üniversitemizde düzenlenmişti. Bugün tekrar Üniversitemizde 30.sunda sizlere ev sahipliği yapmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Rektörümüz, “Üniversitemiz işbirliği ile ilimiz ve bölgemiz tarımsal mekanizasyon düzeyi göstergelerini tekrar çalışır ve sonuçları uygulamaya aktararak bölgemizde tarımın gelişmesi için katkı sağlayabiliriz. Üniversitemiz, araştırma ve eğitim anlamında, TEKNOPARK’ıyla, Teknoloji Transfer Ofisiyle, insan kaynaklarıyla katkı sağlama potansiyeline sahiptir” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU yaptığı konuşmada, verimli topraklara sahip olan Tokat ilinin ovalarında yöreye uygun ürün deseni planlanmasının gerekliliğini vurguladı. Eyüp EROĞLU konuşmasında: “Tokat bir tarım şehri, tarıma dayalı sanayiyi kendine rehber edinmesi gereken bir şehir. Bunun yanında tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle bir turizm şehri. Bu kongre de bizim vizyonumuzla örtüşen, tarıma dayalı sanayinin nasıl olması gerektiğini ortaya koyan, önemli bir kongredir. Sunumlardan da şehrimize çok büyük katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Tokat Valisi Cevdet CAN konuşmasında, Tokat’ın tarım potansiyeline dikkat çekerek, sulanabilir tarım alanlarının arttırılması hususunda Valilik olarak büyük katkı sağladıklarını belirtti. Vali Can, Tokat’ta hassas tarım uygulamaları konusunda Valilik desteği ile ASELSAN, HAVELSAN ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde konu ile ilgili bir çalıştay yapılacağının bilgisini verdi. Tokat İl Özel İdaresi tarafından tarıma yapılan katkının diğer iller ile karşılaştırıldığında en üst düzeyde olduğunu belirten Vali Cevdet CAN, köklü bir Ziraat Fakültesinin Tokat’a bir ayrıcalık kazandırdığını, bölgesinde en çok ziraat mühendisi barındıran ilin de Tokat olduğunu belirterek “biz de Özel İdare olarak tarıma en çok destek veren idareyiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, TİGEM Daire Bşk. V. Necati BİLGİÇ ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcısı Hakan Şener AKATA çağrılı bildirilerini sundu.

3 gün sürecek olan 30. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi çeşitli sunumlarla devam etti. Kongre kapsamında şehir turu, Ballıca Mağarası ve Almus gezisi düzenlenecek.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Gop.edu.tr  KAYNAK | Gop.edu.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net