Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Bereket Döner'den Niksar'a Besi Çiftliği

Merkezi İstanbul'da bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığını Niksarlı hemşerimiz Hayrettin TAŞKIRAN'ın yaptığı, Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 90 şubesi bulunan "Bereket Döner" firması Niksar'da bölgenin en büyük çiftliğini kurmak için kolları sıvadı. Daha önce Niksar'da süt ürünleri fabrikası bulunan şirket, besi çiftliği projesi için hafriyat çalışmalarına başladı.
Merkezi İstanbul'da bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığını Niksarlı hemşerimiz Hayrettin TAŞKIRAN'ın yaptığı, Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 90 şubesi bulunan "Bereket Döner" firması Niksar'da bölgenin en büyük çiftliğini kurmak için kolları sıvadı. Daha önce Niksar'da süt ürünleri fabrikası bulunan şirket, besi çiftliği projesi için hafriyat çalışmalarına başladı.

  Merkezi İstanbul'da bulunan Yönetim Kurulu Başkanşlığını Niksarlı hemşerimiz Hayrettin TAŞKIRAN'ın yaptığı, Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 90 şubesi bulunan Bereket Döner firması Niksar'da bölgenin en büyük çiftliğini kurmak için kolları sıvadı. 2012 yılında Niksar'da üretime başlayan "Niksar Bereket Süt Ürünleri" adıyla kurulan fabrikası bulunan şirket, besi çiftliği projesi için hafriyat çalışmalarına başladı.

Samsun-Amasya-Tokat Bölgesinin en büyük besi çiftliği özelliğine sahip olacak tesis, Niksar-Kümbetli köyünde 90 Bin metrekare alanda açık besi tekniği uygulanacak. Tesisi endüstriyel döner üretiminin yanında özenle üretilmiş ürünlerimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki 87 restoran yurt dışında 1 restoranla hizmet veren Niksarlı Taşkıran ailesine ait "Bereket Döner" gerçekleştiriyor.

Gerekli olan tüm bilimsel ve teknik koşulların sağlanacağı çiftlik, hayvancılık başta olmak üzere bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak tesisin hafriyat ve beton işlerini "Niksar Yapı İnşaat" yüklenici firma olarak yerine getiriyor. .

Bölgenin en büyük besi çiftliğini yapmak için kolları sıvayan "Bereket Döner" firmasının Niksar'da 2012 yılında üretime başlayan "Niksar Bereket Süt Ürünleri" adıyla kurulan fabrikası bulunuyor. "Niksar Bereket Süt Ürünleri"; modern üretim tesislerinde yoğurt, ayran, tereyağı ve kaşar peyniri gibi süt ürünleri üretiyor. Bölgenin doğal dokusu içinde üretilen çok değerli sütleri hiçbir katkı maddesi kullanmadan tamamen doğal ürünler olarak işlenirken şirket, kaliteli ve hijyenik üretim standartlarıyla üretilen ürünler, anne eli değmiş yoğurdun, tereyağının ve peynirin tadını müşterilerine sunmaya çalışıyor. Niksar Süt, bugün bölge halkı için bir istihdam kaynağı ve çiftçiler için ürünlerini katma değerli olarak değerlendirebilecekleri bir üretim tesisi olmuş durumdadır.

Bereket Döner'in Başarı Hikayesi
  Günümüzde endüstriyel döner üretiminin yanında  Türkiye’nin dört bir yanındaki 87 restoran yurtdışında 1 restoranla hizmet veren "Bereket Döner" firması ve İstanbul Beyoğlu`nda dönercide çırak olarak başlayarak bugünlere gelen Niksarlı Hayrettin TAŞKIRAN ve ailesinin başarı hikayesini Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar'ın yazarı Namık BİLGİN, 2011 yılında kaleme aldı.

Namık BİLGİN Yeşilniksar Gazetesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi;
"1984 yılında liseyi Niksar'da bitirip İstanbul`a çalışmaya giden Hayrettin TAŞKIRAN Beyoğlu`nda dönercide çırak olarak çalışmaya başlar.  Çalıştığı işyerinde kazandığı güven ve çalışkanlığı ile birkaç yıl sonra dönerci dükkânının başına geçer. 

Bereket Döner`in ilk kuruluşu 1989 yılında gerçekleşir. İşin daha sistemli hale getirilmesi de Taşkıran`ın yönetimiyle başlar. Müşterinin memnuniyeti, yeni dönerci noktalarının açılması yönünde adımların atılması ile  Laleli deki Bereket`in açılması ile döner satış noktalarının çoğalması için ilk adım atılır.  O yıllardaki talep 4 dönerci noktasını da beraberinde getirir.  On yıllık klasik hizmet anlayışından sonra 1999`da İkitelli`de günlük 3 ton kapasiteli döner işleme merkezi açılır. 

Endüstriyel döner'e geçme çalışmaları gündeme gelince  acaba kalitede sorun yaşanırmı tereddütlerinden sonra işine çok titiz olan TAŞKIRAN sorun yaşanmadığı görülünce de farklı kesimlerden talepler gelmeye de başlar.  2002`ye kadar çok ortaklı şekilde gelen yapı zamanla bundan sonra TAŞKIRAN`ın yönetimiyle devam etmeye başlar. O tarihten sonra da, onun vizyonuyla yeniden işler yeniden şekillenmeye başlar. 

Bereket Döner bugün için ülkemizin en büyük,  Avrupa'nın ikinci büyük döner üreticisidir.  Bir süre önce  Hadımköy`de 5500 m2 si üretim alanı olmak üzere toplam  6000 m2 kapalı alanlı  modern tesislerde üretimini sürdüren Bereket Döner  artık dönerciliği dünyaya taşıma noktasına gelmiştir.

Günde 60 ton gibi mütevazı bir üretim gerçekleştirmesine karşı, pazarda rakipsiz büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Geçen yıl yüzde 100`den fazla büyüyen Bereket Döner, bu yıl da yüzde 55 büyüme hedefi koymuştur. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından  uygun görülen  Gıda Sicil Sertifikası ve Gıda Üretim izinleri ile üretimin tüm aşamalarını  belgelemekle kalmamış faaliyet konusu  hazır döner olan ilk firma olma ünvanını kazanmıştır.

Sağlıklı tedarik açısından memleketi Niksar`da mezbaha kuran TAŞKIRAN , işleme tesisinde de 150 kişi istihdam etmektedir. Halen ayda 1.000 dana ihtiyacı içinde olduklarını söyleyen Taşkıran`ın hedefinde birkaç çiftlik oluşturma düşüncesi de yer alıyor. Bunun için belirlediği bir iki yerle görüşmeleri sürerken ona yakın yerde yeni bir işleme merkezi de planlanmaktadır.

Bereket Döner, ağırlıklı olarak hotel, restoran ve cateringlere servis sunuyor. Kısmen Tansaş`larda bulunmasına rağmen dağıtımın zorluğu açısından nihai tüketiciye yönelik olarak orta vadeli bir strateji izlemekte olup ağı genişletme çalışmaları sürdürülmektedir.

Son bir yılda yurtdışından gelen yoğun taleplerle Bereket Döner, yeni bir strateji izlemeye başladı. Mevcut know how`unu paylaşmak ve geleneksel döner kültürümüzü dünyaya yaymak için çalışmalarını yoğunlaştıran Hayrettin Bey, halen Cezayir, Romanya ve Japonya`da bu alanda somut projelerin oluştuğunu ifade ediyor. 

Yine Romanya`da bir Türk grubu ile birlikte 8 milyon Euro`luk bir yatırım projesi de yine Bereket Döner`in tecrübeleriyle kurulma noktasına gelmiş bulunmaktadır.

Bereket Döner`in sistemini kurmak için Malezya`dan da talep geldiğini söyleyen Taşkıran, Avrupa`daki dönercilerin de sistem konusunda bilgi için geldiklerini belirtiyor."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
  FOTO | Facebook.com/abdullahyildizby  KAYNAK | Facebook.com/abdullahyildizby  | YesilNiksar.com | Bereketdoner.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net