Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

3. Kar Şenlikleri 28 Ocak'ta Başçiftlik'te

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 3.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle 28 Ocak 2017'de, 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde yapılacak. 2.'sine 5000 kişinin katıldığı şenliklere, bu yıl gurbetteki Başçiftliklilerin ve kayak meraklılarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Resim yazısı ekle
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te,  "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 3.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle 28 Ocak 2017'de, 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde yapılacak. 2.'sine 5000 kişinin katıldığı şenliklere, bu yıl gurbetteki Başçiftliklilerin ve kayak meraklılarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

   Başçiftlik Belediyesi, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 3.'sini bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte organize ediyor. 1600 metre yükseklikteki Başçiftlik Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak Merkezi'nde 28 Ocak 2016'te yapılacak.  

Kışın Soğuğundan Başçiftlik Kar Şenlikleri'ne
   Başçiftlik'e kar yağar, çocuklar, gençler gürgenden yapılmış üzerinde kara lastik çakılmış iple birbirine bağlanmış kayaklarla, çartıla, kokurdana yani yamaçlara, dağlara yol alır kaymak için. Zamanla azalan nüfusla beraber kışın kayak yapan sayısı eksilse de son dönemler de sırf kayak yapmak için sosyal medya üzerinden bir araya gelerek Başçiftlik'i tercih eden gruplarda oluşmaya başlamıştır.

"Hayal edebilirseniz gerçekleştirebilirsiniz..." sloganıyla 2014 yılında Sosyal Medyada kurulan İsTokBaş Gençlik Platformu üyelerinin bir sohbetin ardından fikir alışverişiyle başlayan daha sonra sosyal medyada çığ gibi büyüyen kar şenlikleri fikrine Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL kayıtsız kalmadı, Başçiftlik Belediyesi olarak "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla hem gurbetteki Başçiftliklileri hem de kayak meraklılarını buluşturmak için 7-8  Şubat'ta 1. Kar Şenlikleri'ni organize etti.

Başçiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kar Şenliği 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon ile yapılan kayak keyfiyle başladı, sucuk ekmek ikramıyla devam etti, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen meş'ale ve havai fişek gösterisi sonrası Davut ŞAHİN konseri eşliğinde çekilen halaylarla sona ermişti.

Başçiftlik ilçe merkezinde Başçiftlik Belediyesi tarafından yaptırılan 18 kişilik Konuk Evi ile Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Sinanpaşa mahallesinde 30*50 metre ebatlarında 1500 m2 kapalı halı saha ve müştemilatlarının yer aldığı tesisin açılışı yapan Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ve beraberindekiler 1600 metre yükseklikteki Başçiftlik Kayak Merkezi’nin açılışına katıldı. Kayak Merkezinin açılışı ile şenlikler başladı. 5000 civarında kayak severin katıldığı şenlikler, meş'ale ve ateş gösterisi sonrası sona erdi.

3. Kar Şenlikleri ile ilgili Kişisel Facebook adresinde bir açıklama yayınlayan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;"Tokat’a ve Başçiftlik’te ilk kez 7 Şubat 2015 tarihinde kar şenliği düzenledik. Bu organizasyonumuz sayesinde Tokatımıza ve İlçemize Kayak tesisinin yapımını sağlayarak 2016 yılı içerisinde Temelini attığımız Başçiftlik Kayak Merkezinin faaliyette geçmesi ile birlikte 30 Ocak 2016 tarihinde yaptığımız 2. Kar şenliklerinde açılışını yaptık. Yaklaşık 5.000 bin kişi katıldığı şenliklerde Ulusal ve yerel basında ilçemizin tanıtımı yapılmış ATV televizyonu Canlı yayın yapmıştır.

Bu Kapsamda 28 Ocak 2017 Cumartesi günü 3. Kar Şenliğimize tüm halkımız davetlidir."

Dört mevsim bir başka güzel, muhteşem manzaralarıyla Başçiftlik keşfedilmeyi bekliyor, 28 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan Başçiftlik 3. Kar Şenliklerine davetlisiniz.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net