Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik Kayak Merkezi'nden Görkemli Sezon Açılışı

Tokat'ın yeşili ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te kış ayının gelmesiyle beyaza bürünen ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan 1600 metredeki Başçiftlik Karacaören yaylası bölgesinde yer alan Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi olan Başçiftlik Kayak Merkezi'nin sezon açılışı Tokat Valisi Cevdet CAN ve Tokat Milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Açılışa katılan yediden yetmişe kayak ve kış sporu meraklıları gürgen ağacından yapılan ipli kayak, kızak ve leğenler ile kışın keyfini çıkardı.
Tokat'ın yeşili ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te kış ayının gelmesiyle beyaza bürünen ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan 1600 metredeki Başçiftlik Karacaören yaylası bölgesinde yer alan Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi olan Başçiftlik Kayak Merkezi'nin sezon açılışı Tokat Valisi Cevdet CAN ve Tokat Milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Açılışa katılan yediden yetmişe kayak ve kış sporu meraklıları gürgen ağacından yapılan ipli kayak, kızak ve leğenler ile kışın keyfini çıkardı.

  Açılışı 30 Ocak 2016 tarihinde Başçiftlik Belediyesi'nin Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'sinde yapılan ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi'nin 2016/2017 dönemi sezon açılışı 24 Aralık 2016 tarihinde Tokat Valisi Cevdet CAN ve Tokat Milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Kış ayının etkisini hissetmeye başladığımız bugünlerde 7'den 70'e farklı yaş gruplarından kayak ve kış sporu meraklılarının uğrak yeri olan tesisin sezon açılışına Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat Milletvekilleri Zeyid ASLAN, Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR ve Prof. Dr. Celil GÖÇER, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem DİZER, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa ŞAHİN, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet ARIKAN, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan BAYRAKTAR, Tokat  İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Ak Parti İl Başkanı Metin POLAT, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Belde Belediye Başkanı Şemsettin YAVUZ, protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kayak merkezinin önümüzdeki yıllarda başka bir bölgeye taşınacağını, bunun için uzman bir heyetin master planı hazırladığını ve daha da büyütüleceğini söyleyen Tokat Valisi Cevdet CAN; "İnşallah bu pistle beraber gelen uzman elemanlar başka bir yer önerdiler bize burda. Önerilen yerle alakalı inşallah önümüzdeki dönem itibariyle biz bir proje oluşturup ona kaynak bulduktan sonra orayı bölgenin en önemli turizm merkezi haline getirmeye çalışacağız ".dedi.

Vali Can'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri kayak tesisinin sezon açılışını yaptıktan sonra, açılışa katılan yediden yetmişe kayak ve kış sporu meraklıları gürgen ağacından yapılan ipli kayak, kızak ve leğenler ile kışın keyfini çıkardı.

1600 metre rakımlı Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Başçiftlik Kayak Merkezi, özellikle hafta sonları kayak ve kış sporu meraklılarından yoğun ilgi görüyor. Kayak Merkezi çevresinde ailecek piknik ve mangal yapanların yanı sıra Kayak Merkezi'nde bulunan sosyal tesiste kayakseverlerin çay ve sahleplerini yudumlayıp, kahvaltı yapabilecekleri, sıcak yemek ve et ızgara yeyip dinlenebilecekleri kafeterya mevcut.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Facebook.com/ademdizer  KAYNAK | Basciftlikblog.com | Facebook.com/ademdizer

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net