Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

İskersur'un Doğalgaz Mühendislik İhalesi Yapıldı

Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında yapılması planlanan doğal gaz boru hattı için Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından açılan "Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı" ihalesi yapıldı. İhale sonrası açıklama yapan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL; "Artık İskersur vadisindeki dedelerimiz, ninelerimiz soba derdinden, odun kömür derdinden kurtulacak." dedi.
Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında yapılması planlanan doğal gaz boru hattı için
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından açılan "Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı" ihalesi yapıldı. İhale sonrası açıklama yapan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL; "Artık İskersur vadisindeki dedelerimiz, ninelerimiz soba derdinden, odun kömür derdinden kurtulacak." dedi.

  Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için ilk hamle yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) tarafından Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında planlanan doğal gaz boru hattından Reşadiye ve Başçiftlik'e doğalgaz verilmesi için Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi, Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı için yapılan ihale, 12 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile tamamlandı.

Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerine getirilecek doğalgaz boru hattı için arazi-etüt-harita ve kamulaştırma projesi yapılması amacıyla mühendislik hizmet alımı ihalesinin duyurusu 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Botaş'ın internet sitesinde yayınlamıştı. İşe başlama tarihinden itibaren 180 gün içerisinde Niksar-Başçiftlik ilçeleri üzerinden geçecek olan doğalgaz boru hattı yapımının arazi-etüt-harita ve kamulaştırma projesi tamamlanmış olacak. Mühendislik ihalesi yapılan projenin tamamlanması ile yapım ihalesi geçilecek.

9 Temmuz 2014 tarihinde Ak Parti Tokat mitinginde dönemin Reşadiye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sebahattin KOÇ ve yönetiminin hazırladığı pankarta ''ANNELERİMİZ KÖMÜR KOVASI TAŞIMASINI İSTEMİYORUZ. DOĞALGAZ İSTİYORUZ'' ifadeleri yer aldı. Pankarta sessiz kalmayan dönemin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN canlı yayınlanan mitingde milyonların gözü önünde Reşadiye için doğalgaz sözünü vermişti. 07.06.2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde Tokat Milletvekili seçilen Prof.Dr. Çoşkun ÇAKIR Milletvekili seçildikten sonra tüm mesaisini bu konuda harcayıp işlerin bu aşamaya gelmesinde bilakis vesile oldu. 2015 yılında Reşadiye'de başlatılan çalışmalar sonucunda Reşadiye’ye doğalgaz yatırımı yapılması için gerekli abone sayısına ulaşılmış ve gözler boru hattını yapacak olan BOTAŞ'a çevrilmişti.

Reşadiye'ye için planlanan doğalgaz boru hattı projesine Başçiftlik'in de dahil edilmesi için üst düzey görüşmeler yapılmıştı. Görüşmeler neticesinde Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) yetkilileri, Başçiftlik ve Reşadiye ilçesine doğalgaz getirilmesi için ön inceleme amacıyla ilçeler ziyaret etmiş ve en yakın zamanda boru hattı için proje ihalesinin yapılacağı bilgisini vermişlerdi. 3 güzergah olarak yapılan çalışmaların sonucunda Niksar-Başçiftlik üzerinden geçen güzergah karar kılındı. Hazırlanan projede Reşadiye ile birlikte LV01KP26+410 no'lu Başçiftlik Hat Vanası yer aldı.

Başçiftlik'e de doğalgaz verilebilmesi için ilçe nüfusunun 10 binin üzerinde olması ve ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, EPDK tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek bir banka hesabına yatırmış olması gerekiyor. Projenin Mühendislik ihalesinin tamamlanması üzerine Tokattan.net olarak görüştüğümüz Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, doğalgaz için 10 bin üzeri nüfus şartının olduğu lakin nüfus problemlerinin olmadığını Başçiftliklilerin desteği ile gerekli eksikleri tamamlayıp İskersur vadisinin de doğalgaza kavuşması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ayrıca doğalgaz ile ilgili kişisel Facebook adresinden bir açıklama yayınlayan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, şu ifadeler yer verdi; "Tokat'ın en çetin kış şartlarını yaşayan iki ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik ilçeleri 2017-2018 yıllarında doğalgaz alımına başlayacaklar. Sayın Vekilimiz Vedarı İftarımız Milli Savunma Komisyonu Başkanı Av Yusuf BEYAZIT'ın yoğun temasları sonucu ihalesi gerçekleştirilen Boru hattı Arazi Etüt Harita ve Kamulaştırma Mühendislik işi ihalesi BOTAŞ tarafından yapıldı. Önümüzdeki günlerde çalışmaya başlanacak. İlçemize konacak LV01KP26+410 Başçiftlik Hat Vanası ile Başçiftlik İlçe Merkezi 6 Mahallesi Hatipli Kasabası 6 köyü ve İskersur vadisinde bulunan Bozcalı, Bereketli Kasabaları ve çevresindeki tüm yerleşim alanları Reşadiye ile birlikte doğalgaza kavuşacak. Artık İskersur vadisindeki dedelerimiz, ninelerimiz soba derdinden, odun kömür derdinden kurtulacak. Bizlere bu hizmetin gelmesini sağlayan başta Sayın Enerji Bakanımız Berat ALBAYRAK, BOTAŞ Genel Müdürü Sayın Burhan ÖZCAN, Sayın Vekilimiz Milli Savunma komusyonu Başkanı Av Yusuf BEYAZITTokat Millet Vekillerimiz Sayın Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, Prof.Dr.Celil GÖÇER, Av. Zeyit ARSLAN olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Facebook.com/ErtanCicekk  | Facebook.com/murat.tuncel.182

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net