Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Prof.Dr. Coşkun ÇAKIR, 2017 Bütçesini Değerlendirdi

Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden 2017 Yılı Bütçesini değerlendirdi. Tokat Milletvekili Prof.Dr. ÇAKIR; “Bu zamana kadar yatırıma, kamu hizmetlerine yönelik bütçelerimiz mali disiplinden taviz vermeyen, insan odaklı yapılan tüm bütçelerimiz hükümetlerimizin birer referans kaynağıdır.” dedi.
Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden 2017 Yılı Bütçesini değerlendirdi.  Tokat Milletvekili Prof.Dr. ÇAKIR; “Bu zamana kadar yatırıma, kamu hizmetlerine yönelik bütçelerimiz mali disiplinden taviz vermeyen, insan odaklı yapılan tüm bütçelerimiz hükümetlerimizin birer referans kaynağıdır.” dedi.

  AK Parti Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden 2017 Yılı Bütçesini değerlendirdi.

Büyümeyi hedef alan, özel sektör ve kamu yatırımları noktasında hassasiyeti olan, üretimi, ihracatı destekleyici, Ar-Ge ve İnovasyonu öncelik haline getirmiş bir anlayışla hazırlanan 2017 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını dileyen ÇAKIR; 2017 bütçesinin her zaman olduğu gibi yine vatandaş odaklı bir bütçe olacağını ifade etti.

Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR açıklamalarına şu şekilde devam etti. “Bütçeden yatırıma ayrılan pay 2016’da 60 milyar iken 2017 bütçesinde 78 milyar liraya çıkartılarak % 18’lik bir artış söz konusu olmuştur. 2017 bütçesinin % 20’si yani 122 milyar ile yine en yüksek pay eğitime ayrılmıştır. Sağlık hizmetlerine ayrılan rakam ise 111 milyar lira olarak belirlenmiştir.

Bütçeler hükümetler için bir güvenoyu niteliği taşımaktadır. AK Parti olarak 15. Bütçemizin görüşmelerini yapıyoruz. Bu zamana kadar yatırıma, kamu hizmetlerine yönelik bütçelerimiz mali disiplinden taviz vermeyen, insan odaklı yapılan tüm bütçelerimiz hükümetlerimizin birer referans kaynağıdır. 2002 yılında % 43’ü faiz harcamalarına giden bütçe giderlerinde bu oran 2017 yılı itibariyle % 8,9’a düşürülmüştür. Buradan da ortaya büyümenin esas alındığı faize değil yatırıma dayalı bir bütçe olduğu ortaya çıkmaktadır.”

Milletvekili Coşkun ÇAKIR, 2002 yılında iş başına gelen AK Parti’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hareket ettiğini ve sosyal devlet olmanın gereklerini bir bir yerine getirdiklerini, halkımızın bize olan desteği sürdükçe de olumlu sürecin devam edeceğini, her türlü zorluk, baskı ve engellemelere rağmen Türkiye’nin ve Türk Milletinin güçlü, vakur ve dirayetli duruşu karşısında ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini hiçbir güç ve ihanet şebekelerinin engelleyemeyeceğini söyledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Talip ÇAĞLAR

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net