Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

3. Başçiftlik Kar Şenlikleri Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 3.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde gerçekleşirildi. Başçiftliklilerin ve kayak meraklılarının soğuk havaya rağmen ilgi gösterdiği şenlikler renkli görüntülerle sona erdi.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te,  "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 3.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde gerçekleşirildi. Başçiftliklilerin ve kayak meraklılarının soğuk havaya rağmen ilgi gösterdiği şenlikler renkli görüntülerle sona erdi.

   Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 3.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle 28 Ocak 2017 Cumartesi günü 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde gerçekleşirildi.

Saat 11:00’de protokol konuşmaları ile başlayan 3. Başçiftlik Kar Şenlikleri ipli kayak, Snowboard, kızak yarışları Paraşüt ve Drone gösterilerinin ile devam ederken Başçiftliklilerin ve kayak meraklıları soğuk havaya rağmen ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon ile karın keyfini doyasıya yaşadı, renkli görüntüler oluştu.

3. Başçiftlik Kar Şenliklerine Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erdinç AVŞAR, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Sağlık Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, STK temsilcileri, basın mesupları ile yöre halkı katıldı.

Şenliklerde selamlama konuşmasını yapan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, "7 Şubat 2015 tarihinde ilkini düzenleyerek bu yıl 3.'sünü yaptığımız kar şenlikleriyle bizler Başçiftlik'te kayak merkezinin olacağını ispatladık. Ancak bundan sonra bu kayak tesisinin Tokat'ımızın Kayak tesisi olması için tüm siyasilerin tüm hemşerilerimizin bir ayağı Tokat'ta bir ayağı Ankara'da olmak kaydıyla buranın geliştirilmesi gerekir. Biz taşın altına her zaman Sayın kaymakamımızla birlikte elimizi koyduk bu hale getirdik." dedi.

Başkanı Murat TUNÇEL'den sonra kürsüye çıkan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA,"Başçiftlik'e has bu güzel havada  birlikte olmaktan, kar şenliklerinin 3.'sünde bir arada olmakatan bende mutluyum... Tabiki tesisin güzelleştirilmesi konusundaki Belediye Başkanımızın temennilerine katılmamak mümkün değil. Biz bu toprakların yetiştirmiş olduğu insanlar olarak,  gerek siyasiler gerek yöneticiler, idareciler olarak elimizden gelen desteği vermeye başından sona kadar varız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, bu zamana kadar olduğu gibi bundn sonra da memleketimize elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymaya hazırız...." dedi.

Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, "Bugün Başçiftlik için çok anlamlı bir gün, Başçiftlik Tokatımızın damında yer alan bir ilçe desek yerindedir. Kar buranın insanı için uzun yıllar bir çile olmuş. Biz bu esareti keyfe dönüştürmek için 2 senedir mücadele veriyoruz. Bu şenlik de bunun bir meyvesi. Bugün bu havaya rağmen bu kadar insanın katılmasından dolayı memnunuz" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ ise "Bu tür eserlerin bir özlliği var, mevcudu koruyarak muhafaza etmek her geçen günde üzerine ilave yapabilmek.  Bu noktada ufak tefek eksikleri var ise de bunların kısa sürede tamamlanacağına yürekten inanıyorum. Güzel bir doğa, iyi bir coğrafya. Doğduğu topraklara Tokatlı'nında özelliği sahip çıkıyor, kopmuyor çünkü bir çok değeri görüyorum, Ankara'dan İstanbul'dan, bugün burada bu güzellik şenlikte bir araya geldi. Ve ayrıca bu, şu anlamda da bir şans, sahildeki bütün ilçelerin burada keyifli bir haftasonu geçirmesini sağlamak. Bu da konaklama tesisleri ile ve diğer hizmetlerle mümkün... " diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından  Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ 'ın verdiği start ile yarışmalara geçildi. Etkinlikte ayrıca, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla düzenlenen saldırı sonrası, Şehitler Tepesi’nde nöbet tutan Saffet GÜMÜŞ ve Cemalettin KAYMAKÇI 1600 metre yükseklikteki Ortayayla Bölgesi'nde de şehitler için nöbet tuttu.

Şenlikler gece etkinlikleri ile devam ederken 15 temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen havai fişek gösterisi ile sona erdi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Twitter.com/KadimDurmaz      Hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net