Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yusuf UZUN'un Acı Günü

İstanbul'da yaşayan Tokatlıları bir araya getirmek için kurulan ve kısa adı İSTKOP olan İstanbul Tokatlılar Platformu'nun başkanlığını yürüten Yusuf UZUN'nun dedesi olan ve Sulusaray’ın sevilen simalarından Hasan PALABIYIK hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Hasan PALABIYIK için Tokat Sulusaray'da yapılan cenaze törenine Sulusaray Belediye Başkanı Halil DEMİRKOL başta olmak üzere; çevre ilçe ve köylerden gelen sevenleri iştirak ederken, merhum son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
İstanbul'da yaşayan Tokatlıları bir araya getirmek için kurulan ve kısa adı İSTKOP olan İstanbul Tokatlılar Platformu'nun başkanlığını yürüten Yusuf UZUN'nun dedesi olan ve Sulusaray’ın sevilen simalarından Hasan PALABIYIK hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Hasan PALABIYIK için Tokat Sulusaray'da yapılan cenaze törenine Sulusaray Belediye Başkanı Halil DEMİRKOL başta olmak üzere; çevre ilçe ve köylerden gelen sevenleri iştirak ederken, merhum son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

  İstanbul'da yaşayan Tokatlıları bir araya getirmek için kurulan ve kısa adı İSTKOP olan İstanbul Tokatlılar Platformu'nun başkanlığını yürüten Yusuf UZUN'nun dedesi olan ve "Molla Hasan Hocaolarak tanınan Sulusaray’ın sevilen simalarından Hasan PALABIYIK hakkın rahmetine kavuştu.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzun süredir tedavi altında bulunan Merhum Hasan PALABIYIK için 30 Ocak 2017 Pazartesi günü öğle vakti Tokat Sulusaray'da düzenlenen cenaze törenine İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı Yusuf UZUN'un yanı sıra Sulusaray Belediye Başkanı Halil DEMİRKOL, İstanbul Tokatlılar Platformu Tokat Temsilcisi Yavuz ERBEK ile çevre ilçe ve köylerden gelen sevenleri iştirak ederken, merhum son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Hasan PALABIYIK'ın vefatı sonrası özellikle sosyal medya'da merhumu tanıyanlar baş sağlığı mesajları paylaştı.

İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı Yusuf UZUN, vefat eden dedesinin ardından kişisel Facebook adresinde şu ifadeleri paylaştı; "Kıymetli dedem hasan palabıyık rahmetli olmuştur. Mekanın cennet olsun. Dualarımız senle güzel dedem.

Kimine göre efsaneydi, kahramandı, duayendi, halk adamıydı, yaşayan tarih, çocuk ruhlu, yardımsever, paylaşımcı, mizahçı, gönül adamı, eli açık, kitap ehli, kapısı kilitsiz , ahşap yuvada yıllar boyu tek yaşayan bir insan., asırlık bir yiğit insan., yeri ve muadile olmayan asrın insanı. koca yürekli kalbi iman dolu insan. Unutulmaz hikayelerin adamı, dağların kralı ,hastaların rehberi , seni düşündükçe gözlerim doluyor. Hayatın ve insanların dönekliğine sırt çeviren ve kendi dünyasını kuran yalnız adam. Ne merde ne de namerde boyun eğmeyen düz adam. Dilinden kur'an düşürmeyen Molla Hasan Hoca. Sen gidersen çok şey yıkılacak yuvanda. Yok olacak bir çok şeyler gezdiğin yerlerde. Destan olup akacaksın dilden dile , gönülden gönüllere. Mum ışığında okuduğun hatimler senle gidecek."

Sulusaray Eski Kaymakamı olan Felahiye Kaymakamı Nazlı DEMİR, Merhum Hasan PALABIYIK`ın vefatından duyduğu üzüntüyü kişisel Facebook adresinde şu ifadelerle dile getirdi; "Hasan Amcam !!! Koca Çınar!!! Sulusaray`ın benim için simgesi hayata bağlılığı ile bize güç veren güzel insan!!! Dedemiz amcamız büyüğümüz başımızın tacı!!! Hakkın rahmetine kavuşmuş. Mekanı cennet olsun inşaallah. Tüm yakınlarının ve Sulusaraylıların başı sağolsun"

Sulusaray Belediye Başkanı Halil DEMİRKOL, Merhum Hasan PALABIYIK`ın vefatı için kişisel Facebook adresinde şu ifadeleri paylaştı; "Sulusaray İlçemizin çınarlarından her sofrada dualarımızı yapan, vefat eden Hasan PALABIYIK amcamıza Allahtan rahmet başta torunu ekonomist Yusuf uzun olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum."


      DERKENAR      
Sulusaray’ın sevilen simalarından Rahmetli Hasan PALABIYIK'a Allah'tan rahmet, İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı torunu Yusuf UZUN'a, ailesine, sevenlerine ve Sulusaraylılara baş sağlığı dileriz.      Tokattan.net     

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      TokatKulis.com | Facebook.com/YusufUzun | Facebook.com/NazlıDemir | Facebook.com/HalilDemirkol

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net