Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cahit KÜLEBİ, Doğumunun 100. Yılında Ankara’da Anıldı

Ankara'daki Niksarlıların en büyük STK'sı Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını Niksar’da geçiren ve anıt mezarı Niksar’da bulunan Türk şiirinin usta kalemi Cahit KÜLEBİ'yi doğumunun 100. yılında anmak için Ankara’da bir kültür ve sanat etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Tokatlıların yanı sıra başkentte bulunan edebiyatçı ve sanatçılar da katıldı. Katılımcılar Cahit KÜLEBİ şiirlerine doyarken birbirleriyle özlem de giderdiler.
Ankara'daki Niksarlıların en büyük STK'sı Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını Niksar’da geçiren ve anıt mezarı Niksar’da bulunan Türk şiirinin usta kalemi Cahit KÜLEBİ'yi doğumunun 100. yılında anmak için Ankara’da bir kültür ve sanat etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Tokatlıların yanı sıra başkentte bulunan edebiyatçı ve sanatçılar da katıldı. Katılımcılar Cahit KÜLEBİ şiirlerine doyarken birbirleriyle özlem de giderdiler.

  Ankara'daki Niksarlıların en büyük STK'sı Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını Niksar’da geçiren ve anıt mezarı Niksar’da bulunan Türk şiirinin usta kalemi Cahit KÜLEBİ'yi doğumunun 100. yılında anmak için  07 Ocak 2017 Cumartesi günü Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde bir kültür ve sanat etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Tokatlıların yanı sıra başkentte bulunan edebiyatçı ve sanatçılar da katıldı. Katılımcılar Cahit KÜLEBİ şiirlerine doyarken birbirleriyle özlem de giderdiler.

Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Erdem SEÇKİN’in sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Yazar ve Şair Yekta Güngör ÖZDEN, Şair Ergun EVREN, Şair Ahmet TELLİ, Yazar Işık KANSU, Yazar Remzi İNANÇ ve Şair Ahmet ÖZER’in konuşmacı olarak yer alırken anma gününün Moderatörlüğünü Yazar İbrahim KARAOĞLU yaptı.

Dernek Başkanı Necip AKTAŞ, tüm konuklara ve konuşmacılara hitaben yaptığı selamlama konuşmasında; Cahit KÜLEBİ, şiirlerinde Anadolu insanının acılarını, ulusal bağımsızlığı, Atatürk devrimlerinin savunuluculuğunu dile getiren Niksar’ın yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Cahit KÜLEBİ bir şiir ve dil ustasıdır. Biz, dernek olarak bu değerleri yaşatma, tanıtma ve kentimiz Niksar’ı her platformda anlatacak biçimde daha sık etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Necip AKTAŞ; Çankaya Belediye Başkanı Alper TAŞDELEN’e, Görüntü Yönetmeni Cihat TAŞKIN’a, etkinlik sponsorlarından Niksarlı İşadamı Salih TÜZEMEN’e, Mühendis Ümit ERDEM’e, Hakim Sebahattin Ali ERDEM’e teşekkür etti.

Şair Cahit KÜLEBİ ile Ankara’da çok sık görüştüklerini belirten Yekta Güngör ÖZDEN yaptığı konuşmada KÜLEBİ’nin Niksar’a geliş öyküsünü ve bir memur çocuğu olarak geçirdiği Niksar günlerini anlattı. Cahit KÜLEBİ ’nin şiirleri Seslendirme Sanatçısı Ferahnur BATUR’un duygulu sesinden dinlendi.

Yazar Hami KARSLI, Prof. Dr. Turgut ÖZEKE, Şair Necdet ARSLANMüjdat ÖZBAY, Tarih Öğretmeni M. Necati GÜNEŞ ve Eğitimci Hasan AKAR’ın kitaplarının dağıtıldığı toplantıda 45 yıl önce TRT tarafından hazırlanmış Cahit KÜLEBİ hakkındaki “Edebiyat Dünyası” belgeseli gösterildi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, Tokat Vakfı Başkanı Fahrettin ALICI, Tokatlı İşadamları Derneği Başkanı Sadık SAPER, Tokat Dernekleri Federasyonu Başkanı Kâmil DÜNDAROĞLU, Tekel Eski Genel Müdürü Süreyya Yücel ÖZDEN, Niksar Eski Belediye Başkanı Duran YADİGAR ve Emekli TRT Yapımcısı Hüseyin TAŞKIN katıldı.

Şairin oğlu Ali KÜLEBİ yurt dışında bulunması nedeniyle etkinliğe bir yazı göndererek anma programı için dernek yetkililerine ​​​​​​​​​​teşekkür etti. Program sonunda konuşmacılara, sponsorlara, Gezi Yazarı Nuray Özener DEĞİRMENCİOĞLU’na ve TRT Emekli Kameramanı Cabbar YILDIZ’a Niksar Çini Atölyesi tarafından özel olarak hazırlanmış çini tabaklar armağan edildi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Cihat TAŞKIN        Cihattaskin1953.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net