Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY'dan Teröre Karşı "Kucaklaşma" Çağrısı

İstanbul Ortaköy'de bulunan bir eğlence merkezi, 2017'ye girdiğimiz ilk saatlerinde uzun namlulu silahlarla bir terör saldırısının hedefi oldu, düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken 4'ü ağır olmak üzere 65 kişi yaralandı. Terör saldırısı sonrası Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı açıklamada, toplumu "büyük kucaklaşmaya" çağırdı. ALPAY açıklamasında, "Bu zorlu koşulları atlatabilmemiz için bu ülkenin büyük bir 'kucaklaşmaya' ihtiyacı vardır. " ifadelerine yer verdi.
İstanbul Ortaköy'de bulunan bir eğlence merkezi, 2017'ye girdiğimiz ilk saatlerinde uzun namlulu silahlarla bir terör saldırısının hedefi oldu, düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken 4'ü ağır olmak üzere 65 kişi yaralandı. Terör saldırısı sonrası Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı açıklamada, toplumu "büyük kucaklaşmaya" çağırdı. ALPAY açıklamasında, "Bu zorlu koşulları atlatabilmemiz için bu ülkenin büyük bir 'kucaklaşmaya' ihtiyacı vardır. " ifadelerine yer verdi.

  İstanbul Beşiktaş Ortaköy'de bulunan bir eğlence merkezi, 2017 yılının ilk saatlerinde gece 1.30'da uzun namlulu silahlarla bir terör saldırısının hedefi oldu, düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken 4'ü ağır olmak üzere 65 kişi yaralandı. Terör saldırısı sonrası Tokat'ta içinde sendika, oda, vakıf ve derneklerin yer aldığı 74 Sivil Toplum Kuruluşu 8 maddeden oluşan ortak teröre lanet bildirisi yayınladı. Tokat'taki STK'ların ortak bidirisinden sonra bir açıklamada Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY'dan geldi.

Hüseyin ALPAY açıklamasında, toplumu "büyük kucaklaşmaya" çağırdı, "Bu zorlu koşulları atlatabilmemiz için bu ülkenin büyük bir 'kucaklaşmaya' ihtiyacı vardır. Bölücülerin tahammül edemedikleri şey, bunca tahrik unsuru eylemlerine rağmen birlikteliğimizi bozamamış olmalarıdır. İşte şimdi bu birlikteliğimizi taçlandırmak, ötesinde, tüm bölücü örgütlere ve onların ardındaki emperyal güçlere tarihi bir mesaj vermenin tam zamanıdır." ifadelerine yer verdi.

Hangi siyasi görüş olursa olsun teröre karşı birliktelik içerisinde hareket edilmesinin altını çizen DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, açıklamasında şunları kaydetti; 
Eşimiz, dostumuz, komşumuz; kim hangi görüşte ise, sağcı-solcu-ilerici-gerici; kim kendini nasıl ifade ederse etsin, şimdi hepimizin kucaklaşma zamanıdır. 'Ama'sız, 'fakat'sız cümleler ile yaşadığımız ve yaşanacak olan muhtemel terör saldırılarını, kimden gelirse gelsin kınamalı ve en sert tepkileri göstermeliyiz.

Türkiye'de sahneye konulan emperyalist terör saldırılarının tek izahının, bu ülkeyi gerçek anlamda bölmek, yok etmek ve tarihe gömmek olduğunu hepimiz görmeliyiz. Bölücü Marksist örgütler ile dini referanslı olduklarını deklare eden örgütlerin acımasızca saldırıları karşısında, hiçbir tahrike kapılmadan el ele vermeliyiz.

Aramızdaki ayrışmaları hiç olmazsa bir süreliğine bir kenara bırakıp, ortak değerlerimiz olan vatanın birliği, devletin bekası ve milletin dirliği için tek ses, tek nefes olmalıyız. Belki bir takım yurttaşımız için bir nefis mücadelesi olacak ama, kişisel kine varan AK Parti ve Erdoğan karşıtlığının düşmanlık derecesine vardırılması da sona erdirilmelidir.

Bu zorlu koşulları atlatabilmemiz için bu ülkenin büyük bir "kucaklaşmaya" ihtiyacı vardır. Bölücülerin tahammül edemedikleri şey, bunca tahrik unsuru eylemlerine rağmen birlikteliğimizi bozamamış olmalarıdır. İşte şimdi bu birlikteliğimizi taçlandırmak, ötesinde, tüm bölücü örgütlere ve onların ardındaki emperyal güçlere tarihi bir mesaj vermenin tam zamanıdır.

Büyük kucaklaşma, bu toplumun bütün renkleri ile dünyaya meydan okuması demektir ki, bu aynı zamanda ulusal kurtuluş savaşı vererek ezilen, sömürülen ve dünyadan soyutlanan mazlum milletlere örnek olan büyük milletimiz için ikinci bir misal teşkil edecek durum olacaktır.
Kurucu Meclis'imizin 1920'de ortaya koyduğu kurucu iradeyi bu ülkenin temeline koyan Gazi Paşa'nın Türkiye'sini, küresel bir saldırı ile karşı karşıya bırakanlara bilemedikleri ve kavrayamadıklarını hatırlatmanın vaktidir artık.” 



 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Hüseyin ALPAY

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net