Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan "Zübeyde Hanım'ın Vefatının 94. Yılı" Mesajı

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün validesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 94. yılı nedeniyle her yıl 14 Ocak'ta yapılan anma günü nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bir anma mesajı yayınladı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, "Türk milletinin başkomutanı, Büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirmiş, bir ulusun kaderi o günden yazılmıştır." dedi.
Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün validesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 94. yılı nedeniyle her yıl 14 Ocak'ta yapılan anma günü nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bir anma mesajı yayınladı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ"Türk milletinin başkomutanı, Büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım
Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirmiş, bir ulusun kaderi o günden yazılmıştır."  dedi.

   Ülkemizde kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün validesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 94. yılı nedeniyle her yıl 14 Ocak'ta yapılan anma günü nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bir anma mesajı yayınladı.

Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, mesajında şunları ifade etti:
“'Yüzyıllar nadiren dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o da Türk Milleti’ne nasip oldu.'
(D. Lloyd George, İngiltere Başbakanı, 1922)

Mustafa Kemal;  'kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.'

Atatürk, uluslararası anlayış ve barış yolunda çaba göstermiş, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. (John F. KENNEDY)

Öyle evlatlar yetişiyor ki bir tarihin kaderi yazılıyor. Bir ulusun bağımsızlığı, özgürlüğü, umudu oluyorlar. Türk milletinin başkomutanı, Büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirmiş, bir ulusun kaderi o günden yazılmıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımı hatırlamak çağdaş Türk kadınını, anneyi, Cumhuriyeti ve onun değerlerini bir kez daha anmak, savunmak ve korumak demektir. 
Zübeyde Hanımın şahsında tüm annelerimizi bir kez daha hatırlıyor ve annelerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Atamızın Annesi Zübeyde Hanım’ı ölümünün 94. Yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net       Tokattan.net

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net