Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te "Sarıkamış Şehitlerine Ahde Vefa" Paneli

2016 yılında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kurulan kısa adı BAŞGEH olan Başçiftlik Gençlik Hareketi çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gençlik Hareketi üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 103. seneyi devriyesi sebebiyle "Sarıkamış Şehitlerine Ahde Vefa" adıyla düzenlediği panele konuşmacı olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ali AÇIKEL ile Öğretim üyeleri katıldı.
2016 yılında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kurulan kısa adı BAŞGEH olan Başçiftlik Gençlik Hareketi çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gençlik Hareketi üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 103. seneyi devriyesi sebebiyle "Sarıkamış Şehitlerine Ahde Vefa" adıyla düzenlediği panele konuşmacı olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ali AÇIKEL ile Öğretim üyeleri katıldı.

  2016 Ağustos ayında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kısa adı BAŞGEH olan "Başçiftlik Gençlik Hareketi" adıyla yeni bir gençlik grubu kuruldu. Mutlu AYMAKErtuğrul KOÇHakan KARAKAYA ve Adem YILDIZ tarafından "Başçiftlik'e kültürel, sanatsal, çevresel, sportif, maddi ve manevi bütün alanlarda katkı sağlamak, Başçiftlik ile ilgili plan, proje,tasarı oluşturup tavsiyelerde bulunmak" gibi amaçları kurulan grup aradan geçen 5 aylık sürede yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Gençlik Hareketi üyeleri, 11 Ocak 2017 Cumartesi günü Saat 11:00'de başlayan Başçiftlik Şehit Murat Kılınç ÇPLdeki 15 Temmuz Şehidi Erdem DİKER Konferans Salonu'nda Sarıkamış Harekatı'nın 103. seneyi devriyesi sebebiyle "Sarıkamış Şehitlerine Ahde Vefa" adıyla düzenlediği panele konuşmacı olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. Ali AÇIKEL, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇOLAK ve Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İsmet TÜRKMEN katıldı.

Sarıkamış Şehitlerine dair yaşanan zor yılları ve trajediyi sinevizyon eşliğinde anlatan panelistlerden Doç.Dr. İsmet TÜRKMEN konuşmasında Erzurumlulara dair anekdot paylaştı; Doç.Dr. TÜRKMEN konuşmasında; "Bu salondaki mevcut olan şehit sayıları ve rakamlardan oluşan havayı dağıtmak adına hemde buraya olan ilgiyi toparlıyabilmek adına bir şey anlatayım, Erzurumlularla ilgili. Erzurum'da soruyorlar "seni ne yıldırır"diye.  Erzurumlu cevap veriyor; "beni hayatta 3 şey yıldırır, bir Rus, iki karakış bi de Ramazan" diyor. "Hadi Rus 90 yılda bir geliyo da Ramazan'la karakışı ne yapacağız, hiç gitmiyor." diyor... 1914'le başlayan süreç Türkiye'de, Anadolu coğrafyasında zor bir dönem... " ifadelerine yer verirken Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin dramının yanında yaşadıkları tifo ve erken yaşlanma hastalıklarına değindi.

Panele, Başçiftlik Belediye Başkan Vekili Gani Servet ŞEN, Başçiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf BİLGİLİ, Başçiftlik Ak Parti İlçe Başkanı Kemal GÜLER ve vatandaşlar katıldı.

Panel sonunda günün anısına Gençlik Hareketi üyeleri, Prof.Dr. Ali AÇIKEL, Prof. Dr. Mustafa ÇOLAK ve Doç.Dr. İsmet TÜRKMEN'e teşekkür adına bir tablo hediye etti.
.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Mutlu AYMAK      Facebook.com/mutlu.aymak.7

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net