Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY, "Tokat’ta Vatandaş Ve Minübüsçü Esnafı Mağdur"

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmasının, hem o vatandaşları, hem de toplu taşımacıları mağdur ettiğini söyledi. Ücretsiz araçlara binme hakkı olan vatandaşlara “kötü davranıldığı” iddialarının mutlaka araştırılmasını isteyen ALPAY, kimsenin kimseye, hele hele yaşlı ve engellilere yönelik kaba bir davranış içerisinde olamayacağını kaydetti.
Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmasının, hem o vatandaşları, hem de toplu taşımacıları mağdur ettiğini söyledi. Ücretsiz araçlara binme hakkı olan vatandaşlara “kötü davranıldığı” iddialarının mutlaka araştırılmasını isteyen ALPAYkimsenin kimseye, hele hele yaşlı ve engellilere yönelik kaba bir davranış içerisinde olamayacağını kaydetti.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada ; 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmasının, hem o vatandaşları, hem de toplu taşımacıları mağdur ettiğini söyledi. Ücretsiz araçlara binme hakkı olan vatandaşlara “kötü davranıldığı” iddialarının mutlaka araştırılmasını isteyen ALPAY, kimsenin kimseye, hele hele yaşlı ve engellilere yönelik kaba bir davranış içerisinde olamayacağını kaydetti.

"Hem vatandaş hem de minübüsçü mağdur" diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, 65 yaş üzeri yurttaşların ücretsiz toplu taşıma araçlarını kullanmasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. ALPAY,  “Aslında son derece insani olan bir uygulamanın suiistimal edilerek uygulanamaz hale gelmesi, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi anlamına geliyor.” dedi. 200 metrelik bir mesafe için bile bu araçlara ücretsiz binilmek istendiğini savunan DSP Tokat İl Başkanı ALPAY, bu suiistimaller sonucunda ücretsiz taşınmaya gerçekten ihtiyacı olan yaşlı insanlar başta olmak üzere, toplu taşıma araçlarını kullananların mağdur olduklarını kaydetti.

Resmî Gazetede yayımlanan 4 Mart 2014 tarih ve 28931sayılı yönetmelikte, “Toplu taşıma araçlarının ait olduğu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediyeler tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler, altmış yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilir.” şeklindeki kararın, yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan ALPAY, açıklamasında şu görüşleri savundu: “Elbette ki kazanılmış böyle bir hakkı kullanmak yurttaşlarımızın en tabii haklarıdır. Ancak verilen bu hakkın suiistimallere açık olması, uygulamada yaşanan çeşitli sıkıntılara neden olmaktadır. Minibüsçü esnafımız zaten zor koşullarda aracının tekerleğini döndürmektedir. 28931 sayılı yönetmelik yeniden gözden geçirilmeli, muallâkta bırakılan konular yasa ile yeniden güvence altına alınmalı ve esnafımız mağdur edilmemelidir.

Yurttaşlarımızın da toplu taşıma araçlarını kullanırken hak ve hakkaniyet esasına göre hareket etmeleri gerekmektedir. Maddi durumu iyi olanların parasını vererek bu araçları kullanmaları, gerçekten yaş ve fiziki konumları sebebiyle ihtiyacı olanların da belirlenerek bu araçları kullanmaları sağlanmalıdır. Devlet, araçları ücretsiz olarak kullanmaları gerekenlerin paralarını da, toplu taşıma araçlarının sahiplerine mutlaka vermelidir.

Yönetmelik bu haliyle uygulanırken istenmeyen olayların da yaşandığına dair duyumlar almaktayız. Ücretsiz yolculuk hakkı bulunan yurttaşlarımıza kötü davranıldığı iddiaları mutlaka araştırılmalıdır. Kimsenin kimseye, hele hele yaşlı ve engelli insanlarımıza kötü davranmaya hakkı yoktur. 28931sayılı yönetmelik bu tarz olayların da önünü açmaktadır. Tasvip edemeyeceğimiz bu olumsuzlukların yaşanmaması için yetkililerimizi acil göreve çağırıyoruz.”


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net