Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Bakanlar Tokat'ta

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Tokat’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ Tokat Havalimanı'nda Vali Cevdet CAN ve milletvekilleri tarafından karşılandı. Bakanlar Ahmet ARSLAN ve İsmet YILMAZ önce Tokat Belediyesi tarafından Yeşilırmak üzerinde yapılacak "Kanal Tokat" projesinin temel atma törenine katıldı, sonra 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar yolunun açılışını gerçekleştirdi.
Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Tokat’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ Tokat Havalimanı'nda Vali Cevdet CAN ve milletvekilleri tarafından karşılandı. Bakanlar Ahmet ARSLAN ve İsmet YILMAZ önce Tokat Belediyesi tarafından Yeşilırmak üzerinde yapılacak "Kanal Tokat" projesinin temel atma törenine katıldı, sonra 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar yolunun açılışını gerçekleştirdi.

  Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere 23 Mart 2017 Perşembe günü Tokat’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ Tokat Havalimanı'nda Vali Cevdet CAN ve milletvekilleri tarafından karşılandı.

Yeşilırmak'ın turizme kazandırılması ve rekreasyon projesi kapsamında Kanal İstanbul'a kardeş olarak gösterilen 'Kanal Tokat' projesinin temeli Bakanların katıldığı törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olacak olan projenin Eylül ayı sonuna bitirilmesini beklediklerini kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, Kanal Tokat projesinin kente ayrı bir değer katacağını söyledi.

Yaklaşık 15 milyona mal olacak olan proje kapsamında ırmak adeta bir fanus içerisinde alınarak membranla kaplanacak. 15 Eylülde tamamlanması beklenen proje kapsamında Japonların bulduğu rubber dam (şişme boru) sistemi kullanılarak Yeşilırmak şişirilmek suretiyle 2 metre su seviyesi yükseltilerek Osmanlı kayıklarında vatandaşlar gezinti yapabilecek.

Kanal Tokat projesinin temel atma törenin ardından 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar yolunun açılış töreni gerçekleşti.

Törende konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN, “Biz topraklara mübarek ve bereketli diyoruz. Çünkü ecdadımız sizlerin ismini yardım edenler diyarı koymuştur. Cennet cömertlerin yurdudur. İnşallah “Tokat’ın kapısı açtım sanırsın cennete düştüm” dedirtmek için işte insanların gönüllerini bağlayan bu güzel yollar açılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sağ omzumuzda Allah’a kulluk, sol omzumuzda milletimize, bayrağımıza, toprağımıza, vatanımıza hizmetkarlık vardır.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, geçmiş dönemlerde yapılan hizmetlerin kat kat fazlasının yapıldığını belirterek, “Siz bizim yanımızda durduğunuz sürece, gücümüze güç kattığınız sürece Türkiye’nin aşılamayacak hiçbir yolu yoktur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Niksar Kent Konseyi tarafından hazırlanan ve vatandaşların açtığı “Vur pençeni dağlara, Niksar-Tokat arası dönsün duble yollara” şeklindeki afişi çok beğendiğini belirterek, Ferhat, Şirin için dağları delmeye niyetlenmiş buna hiç şüphe yok. Karınca da ağzıyla su taşımış. “Bende biliyorum çok su taşımadığımı ama, safım önemli, niyetim önemli” demiş. Sizin de safınız belli. Sizin tarafınız belli. Siz 15 yıldır hizmetin arkasında,  o hizmet erbabı Recep Tayyip ERDOĞAN ve onun arkadaşları arkasında o kadar güçlü ki Recep Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşları sadece dağları delmedi. Denizin altında tüneller açtı. Denizin altından trenler, otomobiller yürüttü. 

Biz de diyoruz ki size olan bu aşkımız, size olan hizmet sevdamız olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın Niksar-Ünye arası proje ihale sürecini inşallah başlatıyoruz. Böylece Kardeniz’i Akdeniz’e elbetteki Tokat, Sivas üzerinden bağlanmış olacağız. Bu konuda şüpheniz olmasın. Mevcut yol çok önemli. Çünkü çok sıkıntılı bir güzergah. Karda buzda sizi üzen bir güzergah. İki tane yol vermez geçiti var. Onları da artık geçilebilir hale getiriyoruz. Otoyol standardında sıcak asfalt bölünmüş yol haline getiriyoruz. 

Bugün ilk etabını sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Bununla birlikte Başçiftlik ve Niksar yolu önemli. Onun da proje süreçleri bitti, sondajları bitti. İnşallah nihai projelerini hazırlayıp onun da yapımı aşamasına geliyor. Çok önemli bir proje. Çamlıbel tüneli. Proje çalışmalarını, sahada sondaj çalışmalarını yaptık. Nihayetinde Ankara’da gerekli çalışmalar yapıldı. Artık sıra ihalesine geldi. İhale sürecini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Almus içerisinde 1,5 kilometrelik yolu hemen sıcak asfalt haline getiriyoruz. Sonra da bağlantı yolunu Almus-Tokat yolunun proje süreçlerini başlatıyoruz. Proje süreçleri biter bitmez yapım ihalelerine başlayacağız. Tokatımıza, milletvekillerimizin ve belediye başkanımızın bir talebi vardı. Başbakanımız geldiğinde arz ettiler. Bir çağrı merkezi istihdam oluşturur dediler. Onun da talimatını verdik. Sözleşme süreçlerini başlatıyorlar. İnşallah yüz kişiden başlamak üzere, yakın zamanda 2 yüz kişiye daha sonra 3 yüz kişiye istihdam sağlayacak şekilde çağrı merkezini de başlatıyoruz. O da hayırlı uğurlu olsun. Kızıliniş hızlandırılarak onu da bir an önce bitireceğiz. Sizlerin hizmetine sunacağız. 

Tokat Havalimanı’nın gerek mevcut durumu, gerek pistiyle size yetmediğini biliyoruz. Havayolu şirketlerinin elinde küçük ölçekli uçaklar olursa uçuş gerçekleşiyor. Geçen yıl sözü verilmişti. Yatırım programına koyduk. Yatırım programına koymak çok önemlidir. Tokat’ın yeni havalimanı ile ilgili çalışmalar başladı. Onun da yapım ihalesine çıkarak Tokatlının hizmetine yeni Tokat havalimanını sunmuş olacağız. Şu an fiilen çalıştığımız Tokat’ta 11 projemiz var. Proje bedeli 1 milyar 127 milyon Türk Lirası. 15 yılda Tokat’ta sadece 16 kilometre bölünmüş yol varken, bugün 237 km daha yol ilave edip toplam bölünmüş yolu 253’e çıkarmış durumdayız. Tokat’ın bitümlü sıcak karışım yolu 18 km iken bugün 229 km'ye çıkarılmış durumda. Sadece  bizim bakanlığın Tokat’a yaptığı hizmetlerin bedeli yaklaşık 2 milyar Türk Lirası” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar yolunun açılışı dualarla gerçekleşti.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.bel.tr      Tokat.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net