Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Saman Dağına Yel Değirmeni Projesi

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'e bağlı Osmanlı Yaylasında yer alan ve ilçenin en yüksek zirvesi kabul edilen 1800 rakımlı halk arasında Somun Tepesi olarak bilinen Saman Dağına, Yel değirmeni yapılması için çalışmalara başlandı. Başçiftlik Belediyesi tarafından yapılması planlan Yel Değirmeni projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, "Buradaki hedefimiz, İlçemizin bir simgeye daha sahip olması ve turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamaktır." ifadelerine yer verdi.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'e bağlı Osmanlı Yaylasında yer alan ve ilçenin en yüksek zirvesi kabul edilen 1800 rakımlı halk arasında Somun Tepesi olarak bilinen Saman Dağına, Yel değirmeni yapılması için çalışmalara başlandı. Başçiftlik Belediyesi tarafından yapılması planlan Yel Değirmeni projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL"Buradaki hedefimiz, İlçemizin bir simgeye daha sahip olması ve turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamaktır." ifadelerine yer verdi.

  Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'e bağlı Osmanlı Yaylasında yer alan ve ilçenin en yüksek zirvesi kabul edilen 1800 rakımlı halk arasında Somun Tepesi olarak bilinen Saman Dağına, Başçiftlik Belediyesi tarafından yapılması planlanan Yel değirmeni için çalışmalara başlandı.

Yel Değirmeni projesi ile ilgili kişisel Facebook hesabından açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, "Başçiftlik Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü iş birliği ile Başçiftlik'in en yüksek noktası olan 1800 rakımlı Somun Tepesi (Saman Dağı) zirvesine ulaşmak için 04.05.2015 tarihinde başlanılan yol yapım çalışmaları tamamlamıştık.

Somun Tepesi zirvede yer alan evliya mezarının tamir olması, doğal taştan mekanın yapılması ve çocuk uyun parkı kurulma işlerini tamamladık.

Bu yıl aşağıda hepimizin bildiği tarihine uygun Yel Değirmeni yapımına başlayacağız. Buradaki hedefimiz İlçemizin bir simgeye daha sahip olması ve turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamaktır.

Yel değirmeni alt kat kapalı mekan üst kat açık balkonlu olmak üzere planlanmaktadır. değirmen orjinalina uygun olarak tasarlanmıştır. Rüzgarlı havalarda değirmen taşları başta olmak üzere orjinal olarak çalışması sağlanacaktır. Allah utandırmasın." ifadelerine yer verdi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Facebook.com/murat.tuncel.182      Facebook.com/murat.tuncel.182

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net