Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta "Dünya Kadınlar Günü" Etkinlikleri

Ülkemizde ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanan, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan ve her yıl 8 Mart'ta kutlanan "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne özel bir etkinlik programı hazırladı. Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda başlayan etkinlik, kortej eşliğinde yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.
Ülkemizde ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanan, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan ve her yıl 8 Mart'ta kutlanan "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne özel bir etkinlik programı hazırladı. Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda başlayan etkinlik, kortej eşliğinde yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

  Her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün değerlendirilen "Dünya Kadınlar Günü" yada "Dünya Emekçi Kadınlar Günü", Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle 8 Mart 2017 Çarşamba günü Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne özel bir etkinlik programı hazırladı. Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda başlayan etkinlik, kortej eşliğinde yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”ne özel olarak hazırlamış olduğumuz program kapsamında, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, Şube Müdürlerimiz Celal YURDAKUL, Ömer BESLER ve Gençlik Merkezi Müdürü Kazım ELMAS’ın katıldı.

Gençlik Liderleri, Müdürlük Personelleri ve gönüllü gençleri önce Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumunda sabah sporu yapan kadınlara karanfil hediye ederek kadınlar günü kutladı sonra Gümenek mevkisinde yer alan tarla ve serada çalışan kadınları ziyaret ederek onlara karanfil ve Tokat Yazması hediye etti.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü etkinlik kapsamında, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı etkinlik alanında son bulan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Kortej yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Müdürlük Personelleri, sporcular ve gönüllü gençlerde destek verdi.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili yaptığı açıklamasında; Bizler, cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensupları, hem yönetimde hem de aile içerisindeki vakur duruşuyla örnek teşkil eden Hayme Anaların, yeri geldiğinde İstiklal Mücadelemizde eşsiz Kahramanlıklar gösteren Nene Hatunların ve Kara Fatmaların torunlarıyız.

Kendi kadim kültür ve medeniyetimizi ve yaşadığımız zamanı, sahip olduğumuz bu yüce mirasın, incelik ve feraseti çerçevesinde tefekkür ediyoruz.

Fedakârlığın simgesi kadınlarımıza atfedilen bu özel günde tüm şehit annelerimiz ve şehit eşleri hanımefendilere saygılarımı sunarak, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu ülke için canlarını feda eden hanımefendileri sonsuz bir minnetle anıyoruz.

Bu vesileyle başımızın tacı olan ve yarınlarımızın mimarı kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimizle saygılarımızı sunuyor. Şahsım ve Kurumum adına tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Gsb.Tokat.gov.tr      Gsb.Tokat.gov.tr Tr.wikipedia.org 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net