Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ahmet YENİLMEZ, Tokat'ta Gazi Osman Paşa'yı Anlattı

5 - 7 Nisan 2017 tarihleri arasında Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenen Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'yı anma etkinlikleri kapsamında yapılan Gazi Osman Paşa Tiyatro Oyunu ve Kahramanlık Türküleri programında tiyatrocu, aktör, şair ve yazar Ahmet YENİLMEZ, Tokat’ta Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın öğrencilik ve askerlik yıllarını anlattı.
5 - 7 Nisan 2017 tarihleri arasında Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenen Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'yı anma etkinlikleri kapsamında yapılan Gazi Osman Paşa Tiyatro Oyunu ve Kahramanlık Türküleri programında tiyatrocu, aktör, şair ve yazar Ahmet YENİLMEZ, Tokat’ta Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın öğrencilik ve askerlik yıllarını anlattı.

  5 - 7 Nisan 2017 tarihleri arasında Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenen Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'yı anma etkinlikleri kapsamında yapılan "Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Tiyatro Oyunu ve Kahramanlık Türküleri" çerçevesinde tiyatrocu, aktör, şair ve yazar Ahmet YENİLMEZ, çıktığı sahnede Plevne Kahramanı’nın öğrencilik ve askerlik yıllarını anlattı.

Tokat Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Spor Salonunda düzenlenen tiyatro programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’nun açılış konuşması yaptığı program, Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa hakkında konuşmalarıyla devam etti. Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Gazi Osman Paşa’nın üniforması ile çıktığı sahnede Plevne Kahramanı’nın öğrencilik ve askerlik yıllarını anlattı.

Konuşmaların ardından Şair ve Tiyatro Sanatçısı Ahmet YENİLMEZ'in Gazi Osman Paşa’nın üniforması ile çıktığı sahnede sergilediği "Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa" adlı tiyatro oyunu katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Tiyatro oyununun devamında sahne alan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Kahramanlık Türkülerinin yer aldığı konser gerçekleştirildi.

Büyük ilgi altında geçen program sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan, düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, 15 Ekim 2016 - 1 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" Yarışması sonucunda ilimizde dereceye giren gençlerimize İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali BEYHAN tarafından hediyeleri verildi.

Etkinliğe Tokat Valisi Cevdet CAN, Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Mustafa ŞAHİN, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Oktay DÜZEN, Protokol mensupları, Akademisyenler, Gençlik Merkezi Müdürü Kazım ELMAS, gönüllü gençleri ve vatandaşlar katıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.Gsb.gov.tr      Tokat.gov.tr Tokat.Gsb.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net