Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Gurbetteki Niksar Derneklerinden Ortak 19 Mayıs Mesajı

Gurbetteki Niksarlıların bulundukları büyükşehirlerdeki en büyük STK'ları olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Niksarlılar Dernekleri bir araya geldi ve "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" için ortak bir kutlama mesajı yayınladı. STK'lar yayınlandıkları ortak kutlama mesajında "Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele ve Bağımsızlık meşalesine ilk desteği veren şanlı ecdadın torunları olarak bugün de ülkemiz ve milletimizin bağımsız, çağdaş demokrasisi ile gelecek nesillerimize devamı için 19 Mayıs ruhuyla biriz, beraberiz." ifadelerine yer verdi.
Gurbetteki Niksarlıların bulundukları büyükşehirlerdeki en büyük STK'ları olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Niksarlılar Dernekleri bir araya geldi ve "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" için ortak bir kutlama mesajı yayınladı. STK'lar yayınlandıkları ortak kutlama mesajında "Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele ve Bağımsızlık meşalesine ilk desteği veren şanlı ecdadın torunları olarak bugün de ülkemiz ve milletimizin bağımsız, çağdaş demokrasisi ile gelecek nesillerimize devamı için 19 Mayıs ruhuyla biriz, beraberiz." ifadelerine yer verdi.

  Gurbetteki Niksarlıların bulundukları büyükşehirlerdeki en büyük STK'ları olan İstanbul Niksarlılar Derneği, Ankara Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Bursa Niksarlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği bir araya geldi ve "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" için ortak bir kutlama mesajı yayınladı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Niksarlılar Dernekleri "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" için ortak bir kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

Biz Niksarlılar, 19 Mayıs Ruhuyla Atatürk'ü anıyoruz...
19 Mayıs 1919 Kurtuluş meşalemizin 98. Yılını gururla yaşıyoruz. Binlerce yıldır yurt edindiğimiz Anadolu topraklarının dört bir yanı emperyalist işgalcilerce istila edilmekteyken, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” diyen Sarı Saçlı, Mavi Gözlü Mustafa Kemal’in Samsun’dan başlayan Anadolu’yu işgalcilere karşı uyandırıp örgütleyecek Türk Milletini Milli Mücadele’ye ilk adımın atıldığı 19 Mayısımız kutlu olsun.

Bilindiği üzere 15 Mayıs 1919’ da İzmir ‘in Yunanlılarca işgali üzerine, Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışıyla bütün yurdu Anadolu’nun işgaline karşı mitinglerle halkı kurtuluş mücadelesine çağırmıştı. 

Biz Niksarlılar ki; Anadolu’da ilk mitinglerden biri de 20 Haziran 1919 tarihinde Niksar Redd-i İlhak Cemiyeti tarafından yapılmış, Niksar’ın içinden, köylerden, yaylalardan gelen binlerce insan Niksar Hükümet Konağı (bugünkü Belediye Binası) önünde toplanarak, İzmir’in işgali kınanarak zamanın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Wilson’a hitaben de telgraf çekerek Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele ve Bağımsızlık meşalesine ilk desteği veren şanlı ecdadın torunları olarak bugün de ülkemiz ve milletimizin bağımsız, çağdaş demokrasisi ile gelecek nesillerimize devamı için 19 Mayıs ruhuyla biriz, beraberiz.

Son günlerde ülkemizin ve milletimizin ortak ve birleştirici değeri Mustafa Kemal Atatürk’e ve ailesine bazı basın yayın organları yoluyla alçakça saldırarak, mesnetsiz iddialarla milletimizin gönlünden düşürmeye çalışan bir takım sefil kişilerin olduğunu görmek üzücüdür aynı zamanda da kabul edilemez. Ancak, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini, Onun hatırasını ve emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ ni zerre etkileyemeyecek bu hadsiz ve hainliklere karşı milletimiz gereken cevabı vermiştir, var olduğumuz sürece de verecektir. Devletimiz de içimizdeki 1919 artığı kendini bilmez bu alçaklıklara gereken cevabı vermeli ve vermektedir de.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, devletimizin kurucusu ve milli mücadelemizin kahramanı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. 

“Ne Mutlu Türk’üm Diyene” "

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Facebook.com/ankaraniksardernegi

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net