Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan 19 Mayıs Mesajı

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Kadim DURMAZ, mesajında; “Türk Ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsundan doğan güneş bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Kadim DURMAZ, mesajında; “Türk Ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsundan doğan güneş bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır." ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Tokat Milletvekili DURMAZ, Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs saltanata, hilafete ve emperyalizme karşı bir mücadele örneği olmuştur. 19 Mayıs 1919’da Samsundan doğan güneş bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır. 19 Mayıs hürriyetimizin, çağdaş Cumhuriyetin temel taşlarının atıldığı şanlı bir gündür.

Bu şanlı günün 98. Yılında Atatürk’ün vatan kadar kıymet verdiği Türk Gençliği; Bu ülkenin umudu sizlersiniz, bizler bu umuda sahip çıkmak gençlere aydınlık bir gelecek yaratmak için Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Ulusun birlik ve beraberliğine vurgu yapan, 19 Mayısı bir doğum günü olarak nitelendiren Tokat Milletvekili DURMAZ,  “19 Mayıs bir ulusun birliğinden neler doğacağını göstermiştir. Bugün Cumhuriyetle, laiklikle vedalaşmak isteyen zihniyete karşı en büyük güç, ulusun birlik ve beraberliğidir. 19 Mayıslar Cumhuriyetin tarihini silmek isteyenlere karşı daima yaşatılacaktır” dedi.

Tokat için önemli bir isim olan Mustafa Sabri SÜSOY’u da unutmayan Tokat Milletvekili DURMAZ,  “Bu mücadele gününde Tokat’ımızın değeri Piyade Yüzbaşı Mustafa Sabri SÜSOY’da Bandırma vapurunda Atatürk’le birlikte Samsun’a çıkanlardandır. Tokatlı Yüzbaşı SÜSOY’u Tokat adına ayrıca anıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o günden bu güne ülkenin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum” dedi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net