Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY'dan 19 Mayıs Mesajı

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 15 Temmuz vurgusunun yer aldığı mesajında İl Başkanı ALPAY; "Vatan sevgisini bütün değerlerin üzerinde tutan ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti’nin, tüm ezilen dünya halklarına örnek teşkil eden Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlıkları bugünün gençlerine örnek olmalıdır. " ifadelerine yer verdi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 15 Temmuz vurgusunun yer aldığı mesajında İl Başkanı ALPAY; "Vatan sevgisini bütün değerlerin üzerinde tutan ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti’nin, tüm ezilen dünya halklarına örnek teşkil eden Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlıkları bugünün gençlerine örnek olmalıdır. " ifadelerine yer verdi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. İl Başkanı ALPAY yayımladığı 19 Mayıs mesajında, 15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmayı Türk gençlerinin öncülüğünde sokaklara çıkan vatandaşlarımızın önlediğini hatırlatarak, 19 Mayıs ruhu ile darbecilere karşı başta gençler olmak üzere bütün milletimizin karşı durarak darbeler dönemini kapattıklarını bildirdi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY mesajında, Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğine vurgu yaparak, “Bugünün gençleri de edep, ahlak ve her türlü insani değerler ile donanımlı olarak tüm dünyaya örnek olmalıdır.” dedi.

19 Mayıs’ın Türk milletinin istiklali uğruna ortaya koyduğu mücadelenin ilk kıvılcımın ateşlendiği gün olduğunu belirten ALPAY, “Vatan sevgisini bütün değerlerin üzerinde tutan ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti’nin, tüm ezilen dünya halklarına örnek teşkil eden Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlıkları bugünün gençlerine örnek olmalıdır. Gençlik Ata’sını tanıdıkça kendine olan güvenini sağlamlaştıracak, geleceğe dair umutlarımızı diri tutacaktır” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmayı Türk gençlerinin öncülüğünde sokaklara çıkan vatandaşlarımızın önlediğini hatırlatan DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, gençlerin darbe girişimindeki cesur tavırlarıyla tarihe geçtiklerini bildirdi. Tür milletinin her türlü darbeyi önleyecek tarihsel bir deneyime sahip olduğuna işaret eden Alpay, “19 Mayıs ruhu ile darbecilere karşı koyan başta gençlerimiz olmak üzere bütün milletimiz, darbeler dönemini de kendi iradeleriyle kapatmıştır” diye konuştu.

DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, mesajında şöyle dedi:
"Bir ülkenin yarınlarından emin olması ancak; yetiştirdiği gençlerin kendi milli değerlerine sahip çıkan, eğitimli, sağlıklı ve yaşadığı dünyaya ve ülkesinin sorunlarına duyarlı olmalarıyla mümkündür. Gençlerimize toplumsal değerlerimizi ilke edinen eğitim politikalarıyla yön verecek, onları merhamet ve adalet duyguları ile demokratik kültürle yetiştirecek zemini mutlaka sağlamalıyız. Karşısındakinin fikrine saygı duyan, demokrasiyi özümsemiş, saygı ve sevgi duygularını benimsemiş bir gençlik yetiştirmeyi mutlaka hedeflemeliyiz.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın koyduğu ‘ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine çıkaracak’ hedefi, gençlerimize aşılamak ve onlara güvenmek, en temel vazifemiz olmalıdır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum."

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      DSP Tokat İl Başkanlığı 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net