Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ; "Atatürk'e Hakaret Edenler Utançla Yaşayacak"

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, son günlerde gündemde olan ve Türk halkının tamamı tarafından şiddetle kınanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ve iftira atanları müfteri olarak değerlendirdi. Yasal sürece değinen Tokat Milletvekili DURMAZ, “Türk yargısının bu konuda ivedikle ve taviz vermeden bir süreç işleteceğine inanıyorum, bu sürecin takipçisi olacağımızı da açıkça ifade ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, son günlerde gündemde olan ve Türk halkının tamamı tarafından şiddetle kınanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ve iftira atanları müfteri olarak değerlendirdi. Yasal sürece değinen Tokat Milletvekili DURMAZ, “Türk yargısının bu konuda ivedikle ve taviz vermeden bir süreç işleteceğine inanıyorum, bu sürecin takipçisi olacağımızı da açıkça ifade ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, son günlerde gündemde olan ve Türk halkının tamamı tarafından şiddetle kınanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ve iftira atanları müfteri olarak değerlendirdi.

Tokat Milletvekili DURMAZ, “Geçtiğimiz günlerde kendini sözde “tarihçi” zanneden bir grup müfteri, yandaş kanalların birinde hadsizce ve utanmadan Ulu Önderimize ve manevi hatırasına hakaret etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına, annesi Zübeyde hanıma ve manevi evladına her fırsatta alçakça saldırmayı bir meziyet zanneden bu insanlara en güzel cevabı yurttaşlarımız
zaten Ata’sına ve bize bıraktığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak veriyor. Bu müfterileri
ve benzerlerini bu topraklarda yaşayan bir hiç vatan evladı bugüne kadar affetmedi, bundan
sonra da affetmeyecek. Onlar bu utançla yaşamaya devam edecekler. İğrenç yalanları
dillendiren bu kişiler ahlaki, dini ya da insani değerlerden yoksunlar. Ne acıdır ki, bu insanlar
kendilerini dindar olarak nitelendirebilecek kadar da şuursuzdur. Toplumumuzun ortak
manevi değerlerine ilişkin bu planlı ve provakatif söylemlerle aslında nasıl bir projeye veya
hedefe hizmet ettiklerinin sanırım farkında değiller” dedi.

Söz konusu hakaretleri ve iftiraları edenlerle ilgili yasal soruşturmaya ilişkin olarak ise Mustafa Kemal Atatürk ile manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil yüce Türk ulusunun manevi kızı olan Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz, söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmezler açıkça suç işlemişlerdir. Türk yargısının bu konuda ivedikle ve taviz vermeden bir süreç işleteceğine inanıyorum, bu sürecin takipçisi olacağımızı da açıkça ifade ediyorum. Bunun yanında, halkımız, iktidar temsilcilerinden bu hadsizliğe karşı açık, net ve sert bir tavır koymasını bekliyor. Her fırsatta olur olmaz her konuya adeta kükreyerek cevap yetiştirmeye çalışan iktidar temsilcilerinin bu kısık sesli tavrını Türk halkı kabul etmiyor, etmeyecek” dedi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net