Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY, DSP Genel Başkanlığına Aday

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Ankara’da düzenlediği toplantı ile partinin genel başkan adayı olduğunu açıkladı. DSP İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Türk siyasetine yeniden ulusal solculuğun damgasını vurmak, yeniden Bülent Ecevit'in uzlaşı kültürünü Türk siyasetinde egemen kılmak ve yeniden toplumun kutuplaşmadan bir arada olmasını sağlamak için biz yeniden bunları hayata geçireceğiz." ifadelerine yer verdi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Ankara’da düzenlediği toplantı ile partinin genel başkan adayı olduğunu açıkladı. DSP İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Türk siyasetine yeniden ulusal solculuğun damgasını vurmak, yeniden Bülent Ecevit'in uzlaşı kültürünü Türk siyasetinde egemen kılmak ve yeniden toplumun kutuplaşmadan bir arada olmasını sağlamak için biz yeniden bunları hayata geçireceğiz." ifadelerine yer verdi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, 10 Haziran 2017 Pazar günü Ankara’da Şebinkarahisarlılar Vakfı’nda bazı il başkanları ile DSP Genel Merkezi eski saymanı Mecit ŞEKERCİ’nin de destek verdiği toplantıda konuştu, partinin genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Uzun yıllardır DSP Tokat İl Başkanı olarak görev yapan ALPAY yaptığı konuşmada, tek amaçlarının DSP’yi yeniden ayağa kaldırmak ve iktidar alternatifi haline getirmek olduğunu söyledi. Bu amaçla genel başkanlığa aday olduğunu belirten İl Başkanı Hüseyin ALPAY, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Sizlere söz veriyorum, hep birlikte söz veriyoruz Türk kamuoyuna. Biz Beşevler'de yeniden güvercin uçuracağız. Biz yeniden Ecevit'in mavisini umut haline getireceğiz. Biz yeniden bu partiyi yaşamın her alanında hayatın her anında konuşulur, üretken, alternatif ve çözüm odaklı bir parti haline getireceğiz. Emin olunuz ki bu çaba boşa gidecek bir çalışma değildir. Bu çaba karşılığını bulacak bir çağrının ilk adımıdır. 

Türk siyasetine yeniden ulusal solculuğun damgasını vurmak, yeniden Bülent Ecevit'in uzlaşı kültürünü Türk siyasetinde egemen kılmak ve yeniden toplumun kutuplaşmadan bir arada olmasını sağlamak için biz yeniden bunları hayata geçireceğiz...dedi.

Hüseyin ALPAY Kimdir?
  1 Haziran 1972'de Tokat'ta doğan Hüseyin ALPAY'ın cocukluğu ve gençliği Tokat'ın en eski yerleşim yeri olan Sulusokak-Kışla Mahallesi'nde geçti. İlk, Orta ve Lise eğitimini Tokat'ta, Üniversite eğitimini İzmir 9 Eylül Üniversitesinde tamamladı.

Çocukluğundan beri okuyan ve sorgulayan yapısıyla siyasetin konuşulduğu baba evinde yetişti. Genç yaşında siyasete girdi. Sosyalist Parti(1990), İşçi Partisi (1990-2000), Bağımsız Cumhuriyet Partisi (2004) ve Demokratik Sol Parti (2005 yılından itibaren) ile devam eden siyasi yolculuğunda, 2009 yılında DSP'nin Tokat Belediye Başkan adayı oldu. Halen DSP Tokat İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.

2010 yılındaki Anayasa referandumunda partisinin aldığı karara muhalefet ederek Anayasa değişikliğine "evet" oyu kullanacağını açıklayan Hüseyin ALPAY, bu açıklaması ülke gündeminde yer almış, oldukça ses getirmiş ve bu kararından dolayı İl Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. 16 Mayıs 2013'te gerçekleşen ve 2 adayın katıldığı İl Kongresi'ni kazanarak yeniden İl Başkanlığı'na dönen ALPAY, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partisinin de dahil olduğu "çatı aday"a oy kullanmayacağını belirterek, bu tavrıyla da kimilerince eleştirilmiş, kimilerince de kendisinden övgüyle bahsedilmişti.

1990'lı yıllarda yayımlanan Türkiye'nin bilinen edebiyatçılarının ürünlerine sayfalarında yer veren, sahipliğini ünlü şair Şemsi BELLİ'nin yaptığı "Şiir Defteri" ve yine ulusal çapta yayın yapan "Edebiyatta Seçki" dergilerinde şiir denemeleri yayımlandı. Şair Veysel ÇOLAK'ın hazırladığı ve yetenekli şairlerin ürünlerinin yer aldığı "Taş ve Şiir" isimli şiir antolojisinde şiirleri yer aldı. Yerel yazıları ilk olarak Mete İMAMOĞLU'nun Tokat'ta yayımladığı "Meydan" dergisinde uzun yıllar çıktı.

Çeşitli yerel gazetelerde (Yeni Tokat, Rapor, Demokrat Tokat) makaleleri yayımlandı. 1 Mayıs 2008'de kurduğu "Tokat İçin Arayış" gazetesini çeşitli evrelerden sonra "Demokrat Arayış" ismi ile yayımlamayı sürdürüyor. Gökkuşağı Radyo'da "Hayat Siyaset" adıyla program sundu. Tokat Gazeteciler Cemiyeti üyeliği yaptı. Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği ile Genel Merkezi Ankara'da olan ÇGD (Çağdaş Gazeteciler Derneği) üyesi. Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 2011 yılından bu yana Tokat İl Temsilcisi. Türkiye Yerel Basın Birliği'nin Tokat Temsilcisi. Hürsöz gazetesi köşe yazarı. Gazetecilik üzerine çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katıldı.

Çeşitli köşe yazıları nedeni ile yargılandı. Siyasetçi olarak yaptığı basın açıklamalarının bazılarından ötürü mahkumiyet aldı. Yayımlanmış bini aşkın makalesi, yüzlerce şiir denemesi bulunuyor. Birçok sivil toplum örgütünden aldığı ödülleri ve sertifikaları var.

Hüseyin ALPAY, evli ve üç çocuk babası.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Tokatarayisgazetesi.com 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net