Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'li Hanımların El Emeği YÖREX Fuarı'nda

Tokat'ta yaşayan Başçiftlik'lilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için yürüttüğü “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesi kapsamında üretilen yöresel ürünlerin tanıtımı için bu yıl 8'incisi düzenlenen Antalya (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarında stand açtı. Standın ilk gün ziyaretçileri arasında Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Antalya milletvekilleri de yer aldı.
Tokat'ta yaşayan Başçiftlik'lilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için yürüttüğü Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesi kapsamında üretilen yöresel ürünlerin tanıtımı için bu yıl 8'incisi düzenlenen Antalya (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarında stand açtı. Standın ilk gün ziyaretçileri arasında Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Antalya milletvekilleri de yer aldı.

  Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarı 8'inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

13 Eylül 2017 tarihinde yapılan açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, Burdur Valisi Şerif YILMAZ, milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut ÇETİN, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip ASAN ve Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali ÇANDIR ile davetlilerin katıldı.

Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Antalya Yöresel Ürünler Fuarına “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesi kapsamında Başçiftlik'li hanımlar tarafından üretilen yöresel ürünlerin tanıtımı için stand açtı.

AB projesi kapsamında üretilen Erişte, Yabani Armut Pekmezi, Kuşburnu Pekmezi ve Şeker Pancarı Pekmezi'nin yer aldığı standın ilk gün ziyaretçileri arasında yer alan Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Antalya milletvekillerine Dernek başkanı Abdullah BOLAT proje hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

“Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla Antalya Expo Center’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 17 Eylül 2017 tarihine kadar açık kalacak. Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda, 70 il ve KKTC’den 125’i oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 71 farklı kurum ve kuruluşun yanı sıra 200’ü aşkın firma ve 400’den fazla katılımcı yer alıyor.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/TokatBaşçiftlikDernek
 Facebook/TokatBaşçiftlikDernek
 Gidahatti.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net