Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

TSK, Şehit Aydoğan AYDIN ve Arkadaşlarını Unutmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak'taki Şenoba'da helikopter kazasında şehit olan Tokat Başçiftlik nüfusuna kayıtlı Tümgeneral Aydoğan AYDIN ile kazada şehit olan 12 asker için son görev yerleri 23'üncü Sınır Tümen Komutanlığında özel bir anı köşesi oluşturdu. Şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra Şehit Tümgeneral Aydoğan AYDIN'ın Özel Kuvvetler Komutanlığında tim komutanı olduğu dönemde görev yaptığı Şırnak'taki Hanke Dağı'na atıfla yazdığı "Hanke'ye Ağıt" isimli şiir de rölyefte yer aldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak'taki Şenoba'da helikopter kazasında şehit olan Tokat Başçiftlik nüfusuna kayıtlı Tümgeneral Aydoğan AYDIN ile kazada şehit olan 12 asker için son görev yerleri 23'üncü Sınır Tümen Komutanlığında özel bir anı köşesi oluşturdu. Şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra Şehit Tümgeneral Aydoğan AYDIN'ın Özel Kuvvetler Komutanlığında tim komutanı olduğu dönemde görev yaptığı Şırnak'taki Hanke Dağı'na atıfla yazdığı "Hanke'ye Ağıt" isimli şiir de rölyefte yer aldı.

  31 Mayıs 2017 gecesi Şırnak'ın Uludere İlçesine bağlı Şenoba beldesinden kalkan helikopter, yüksek gerilim hattına takılmış, 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan AYDIN ile birlikte 12 asker şehit olmuştu.

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit askerlerin anısının yaşatılması için emir verdi. Bu amaçla, Tümgeneral AYDIN'ın yerine göreve atanan Tümgeneral Veli TARAKÇI'nın talimatıyla, şehit askerlerin anısının komutanlık karargahında yaşatılması için  23'üncü Tümen Komutanlığının "Şeref Salonu"nda önemli bir çalışma yapıldı. Şehit Tümgeneral Aydoğan AYDIN ve kazada şehit olan Albay Gökhan PEKER, Albay Oğuzhan KÜÇÜKDEMİRKOL, Yarbay Songül YAKUT, Binbaşı Koray ONAY, Yüzbaşı İlker ACAR, Yüzbaşı Nuri ŞENER, Yüzbaşı Serhat SIĞNAK, Üsteğmen Abdulmuttalip KESİKBAŞ, Astsubay Başçavuş Fevzi KIRAL, Astsubay Başçavuş Mehmet ERDOĞAN, Uzman Çavuş Hakan İNCEKAR ve Uzman Çavuş Zeki KOÇ için özel rölyef hazırlandı.

Rölyefin iki yanında askerlerin fotoğrafları yer alırken ortasına ise Tümgeneral Aydın'ın fotoğrafı işlendi. Kazanın yaşandığı bölgedeki dağlarda köşeye resmedildi.

Askerlik görevinin büyük bölümü operasyonlar ve terörle mücadele harekatlarında geçen Aydoğan AYDIN'ın, Özel Kuvvetler Komutanlığında tim komutanı olduğu dönemde görev yaptığı Şırnak'taki Hanke Dağı'na atıfla yazdığı "Hanke'ye Ağıt" isimli şiir de rölyefe işlendi.

Aydoğan AYDIN'ın "Hanke'ye Ağıt" şiirinin
"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz.
Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz.
Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların.
Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım.

Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara.
Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara.
Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla.
Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla." dizeleri rölyefte yer aldı.

Öte yandan komutanlıkta, terörle mücadele operasyonlarında şehit olan bin 256 personelin isminin yer aldığı bir anıt ile onların anısına yapılan "Şehitler Şelalesi" de bulunuyor.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Star.com.tr
 Star.com.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net