Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

İKRA/R Yayın Hayatına Başladı

Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından her eğitim öğretim döneminde yayımlanması hedeflenen kültür ve sanat dergisi “İkra/r”ın ilk sayısı çıktı. “Kalp ile tasdik, dil ile ikra/r” sloganının kapakta yer aldığı derginin arka kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz ihanetinin yıl dönümünde şehit düşenlerin anısına kendi sesinden okuduğu “Söyle çocuk” isimli şiiri, içeriğinde ise Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI ve Tokat Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Fahri DELEN’in yazıları yer aldı.
Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından her eğitim öğretim döneminde yayımlanması hedeflenen kültür ve sanat dergisi “İkra/r”ın ilk sayısı çıktı. “Kalp ile tasdik, dil ile ikra/r” sloganının kapakta yer aldığı derginin arka kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz ihanetinin yıl dönümünde şehit düşenlerin anısına kendi sesinden okuduğu “Söyle çocuk” isimli şiiri, içeriğinde ise Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI ve Tokat Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Fahri DELEN’in yazıları yer aldı.

  Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yayımlanan kültür ve sanat dergisi “İkra/r”ın ilk sayısı çıktı. Her eğitim öğretim döneminde yayımlanması hedeflenen dergi, geçtiğimiz 2016-2017 eğitim döneminin sayısı olarak yayımlandı. İlk sayısında demokrasiye ve 15 Temmuz ihanetine vurgu yapılan derginin her eğitim öğretim döneminde yayımlanması hedefleniyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ebru ALPAY ile Yasemin ALTUĞ’un editörlüklerinde yayımlanan İkra/r, ilk sayısıyla da büyük beğeni topladı. “Kalp ile tasdik, dil ile ikra/r” sloganının kapakta yer aldığı dergide, İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’nun da bir yazısı yer alıyor.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU tarafından kaleme alınan “Kardelen çiçeğim İmam Hatip” başlıklı yazıda, “İnanıyorduk, yeni bir dünyanın gülistan içerisinde kurulacağını biliyorduk. İki mavi arasında üzerimize yağan kara aldırış etmeden ümmet coğrafyasında Kardelen Çiçeği gibi açtık.” ifadeleri de yer aldı.

Okuldan mezun olup önemli görevlere gelenlerin “Medar-ı İftihar” köşesinde yazılarının yer alacağı dergide ayrıca, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI’nın da yazısı bulunuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI dergi için kaleme aldığı yazıda, dergilerin zor imkânlar ve amatör bir ruhla meydana geldiğine vurgu yaparak, “Bir şehrin hafızasını tutan ve kalp haritasını çıkaran bu dergiler eğitim ve kültür dünyamızın da gece kandilleridir”  ifadelerine yer verdi.

Derginin önsözünü kaleme alan Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi eski müdürü olan KYK Tokat Müdürü Fahri DELEN ise yazısında, “Eğitim kalbe dokunmaktır” dedi. DELEN’in yazısında, “Zaman zaman bu kalbe dokunma sürecinde çeşitli problemlerimiz olmuyor değil. Ancak biz eksikleri, yanlışları değil, Yunus Emre’nin hümanizmi, Hacı Bektaş’ın derinliği, Mevlana’nın hoşgörüsü doğrultusunda güzellikleri görerek onları değerlendiriyoruz.” ifadeleri dikkat çekerken DELEN yazısını Peygamberimizin Veda Hutbesi’nde buyurduğu, “Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bunlar Allah’ın (c.c) kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamber’in sahih sünnetidir.” sözleriyle tamamladı.

Derginin editörleri Ebru ALPAY ile Yasemin ALTUĞ’un kaleminden ise dergi, “Biz Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’yiz, buradayız, tanış olmaya geldik: Merhaba!” şeklinde tanıtıldı. Dergiyi amatör bir ruhla yayına hazırladıklarını belirten editörler, yayın hayatlarının uzun süreli olmasını dilediler. “Biz varız’ın içinde öğrenciler, öğretmenler, havada uçuşan sözcükler, yazında yaratıcı fikirler, üretmenin heyecanı ve beğenilme telaşı vardır” ifadelerinin yer aldığı “Merhaba” başlıklı yazıda ayrıca, dergiye emeği geçenlere teşekkür edildi.

Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yayımlanan kültür ve sanat dergisi “İkra/r”ın ilk sayısında ayrıca, ünlü şairlerin şiirlerine de yer verildi. Hayatı ve şiirlerinin kaleme alındığı Tokatlı ozanımız Cahit KÜLEBİ’nin yanı sıra dergide, Cahit ZARİFOĞLU, Necip Fazıl KISAKÜREK, Attila İLHAN, Orhan Veli KANIK, Birhan KESKİN, Nazım Hikmet RAN, Sunay AKIN ve Can YÜCEL’in şiirleri de okurlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın resmi ile birlikte ve “Söyle çocuk” isimli şiir yer aldı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına okuduğu “Söyle çocuk” şiirinin yer aldığı klip, 15 Temmuz’un yıl dönümünde televizyonlarda yayımlanmıştı.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 tokatarayisgazetesi

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net