Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi Projesi Tamamlandı

Tokat'ta yaşayan Başçiftlik'lilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için yürüttüğü “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin tamamlandı. Projenin kapanış programına katılan Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN, "Başçiftlik de etkileyici coğrafyası ile özel bir yere sahip. Doğduğunuz memlekete karşı gönül bağınızı muhafaza ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu proje sayesinde geleneksel lezzetler, yöresel ürünler yeni kuşaklara aktarılmış olacak." dedi.
Tokat'ta yaşayan Başçiftlik'lilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için yürüttüğü Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin tamamlandı. Projenin kapanış programına katılan Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN, "Başçiftlik de etkileyici coğrafyası ile özel bir yere sahip. Doğduğunuz memlekete karşı gönül bağınızı muhafaza ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu proje sayesinde geleneksel lezzetler, yöresel ürünler yeni kuşaklara aktarılmış olacak." dedi.

  Tokat Başçiftlik'liler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için yürüttüğü “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin kapanışı için 24 Eylül 2017 Pazar günü bir program düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Tokat Başçiftlik'liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah BOLAT yaptı. BOLAT konuşmasında, 23 Eylül 2016 tarihinde onaylandıktan sonra uygulanmasına başlanan AB Hibe Projesi hakkında bilgiler verirken, proje kapsamında açılan kurslara katılan ev hanımlarının, elde ettikleri donanımla, yöresel ürünleri üretip satarak aile ekonomilerine katkı sağlama fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL’in yaptığı selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Dr. Ömer TORAMAN ise, “Kadın elinin değdiği her iş güzel olur. Projeye katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına başladı. Tokat’ın, coğrafyası çeşitli ve güzel bir memleket olduğunu dile getiren Vali TORAMAN konuşmasının devamında, “Başçiftlik de etkileyici coğrafyası ile özel bir yere sahip. Doğduğunuz memlekete karşı gönül bağınızı muhafaza ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu proje sayesinde geleneksel lezzetler, yöresel ürünler yeni kuşaklara aktarılmış olacak. Bunlar bizim zenginliklerimiz. Yöresel ürünlerin nasıl pazarlanacağı konusu üzerinde çalışmak, bu işi ticarileştirmek lazım. Satış alanları oluşturabilirsek, projemiz daha da anlamlı hale gelir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, Vali Dr. Ömer TORAMAN ve diğer protokol mensupları tarafından kursu başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Kapanış programına Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve eşi Neşe TORAMAN'ın yanı sıra; Başçiftlik Kaymakamı Mesut TABAKCIOĞLU, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem DİZER Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, kurum müdürleri, Tokat Başçiftlik'liler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah BOLAT, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokat.gov.tr
 Tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net