Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kocaeli'deki Tokat'lılar Merhum Vali YAZICIOĞLU'nu Andı

Merkezi Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te yer alan ve Kocaeli'deki Tokat'lıların en büyük STK'sı konumundaki Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, vefatının 14.yıl dönümünde 1984-1989 yılları arasında Tokat Valiliği görevinde bulunan Recep YAZICIOĞLU için bir anma programı düzenledi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Turan ŞAHİN konuşmasında, "Bizler kurulduğumuz ilk günden bu yana her nokta dokunmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.
Merkezi Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te yer alan ve Kocaeli'deki Tokat'lıların en büyük STK'sı konumundaki Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, vefatının 14.yıl dönümünde 1984-1989 yılları arasında Tokat Valiliği görevinde bulunan Recep YAZICIOĞLU için bir anma programı düzenledi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Turan ŞAHİN konuşmasında, "Bizler kurulduğumuz ilk günden bu yana her nokta dokunmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

  1984-1989 yılları arasında Tokat Valiliği görevini yürüten ve görev yaptığı süre boyunca sadece Tokat değil tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Vali Recep YAZICIOĞLU 8 Eylül 2003 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş ve tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Recep YAZICIOĞLU’nun ailesi Aydın Söke’de bulunan kabristanda sade bir törenle YAZICIOĞLU’nu anarken Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tokat Eski Valisi Recep YAZICIOĞLU'nu unutmadı ve Sabancı Kültür Merkezi'nde bir anma etkinliği düzenledi.

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve Merhum Vali'nin kardeşi Prof. Dr. Mustafa YAZICIOĞLU, Emekli Tekel Genel Müdürü ve Merhum Vali'nin arkadaşı Süreyya Yücel ÖZDEN, 1989-1994 Turhal Belediye Başkanı (SHP) Muhsin PEHLİVAN ile Recep YAZICIOĞLU Dönemi Valilik Basın Yayın Müdürü ve TOKAT Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İNCESOYLUER programa konuşmacı olarak katılırken programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Turan ŞAHİN yaptı.

Dernek başkanı Turan ŞAHİN konuşmasında, "Bizler kurulduğumuz ilk günden bu yana her nokta dokunmaya çalışıyoruz. Rahmetli valimiz Tokat’la özdeşleşen, halkla iç içe yaşayan bir vali olarak yüreklerde iz bıraktı. Vali bey Tokat’ta çok değerli işler yaptı. 236 tane derslik devlet bütçesinden bir lira çıkmadan yapıldı." ifadelerine yer verirken salonun dolmaması üzerine dernek başkanı Turan ŞAHİN üzüntüsünü "Programa katılım beklentim çok daha büyüktü. O yüzden kalbim buruk. Ben salonun dolacağını düşünüyordum." cümleleriyle dile getirdi.

Yapılan konuşmalarda YAZICIOĞLU’nu efsane haline getiren dönem, ilk valilik yeri olan Tokat’ta yaptıkları ile 1984- 1989 arası kaldığı Tokat’ta halkın gönlünü fethettiği anlatılırken YAZICIOĞLU’nun, Tokat yazmalarının merkezi Taşhan’ın ticari olarak can çekiştirdiğini görünce “Üretin ben valilik olarak hepsini satın alırım.” diyerek kentin ekonomisin canlandırmakla kalmaması ve Tokat yazmasının unutulmasının da önüne geçmesi de dile getirildi.

Programa konuşmacıların yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun BALABAN, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin GÖRÜM, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Adnan ZANBURKAN, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim DEDEOĞLU, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya YILDIRIM, Bingöllüler Derneği Başkanı Ali DEĞİRMENCİ, Anadolu Dernekler Birliği Başkanı Necmettin KAYA, Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Enis GÖÇER, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdulvahap AKINCI, Sabancı Kültür Sitesi Derneği (SAKÜL) Başkanı İbrahim ALTINOĞLU katılım gösterdi.

Konuşmaların ardından anma programı görsel sunumlarla devam etti.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/OrhanŞahin
 Facebook/TuranŞahin

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net