Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olan ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir mesajı yayınladı. Milletvekili Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, yayınladığı mesajında; "Tarihimiz boyunca gazilerimizin vatan savunmasında gösterdiği cesaret ve kahramanlık, milletçe övünç duyduğumuz bir vatanseverlik destanı olarak tarihimize altın harflerle yazılmıştır." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olan ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir mesajı yayınladı. Milletvekili Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, yayınladığı mesajında; "Tarihimiz boyunca gazilerimizin vatan savunmasında gösterdiği cesaret ve kahramanlık, milletçe övünç duyduğumuz bir vatanseverlik destanı olarak tarihimize altın harflerle yazılmıştır." ifadelerine yer verdi.

  23 Ağustos 1921'de başlayan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya savaşında atından düşüp yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp üstün komutanlık, vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşaya 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallık rütbesi verilmiştir.  Bu nedenle, 2002 senesinde çıkartılan yasa ile "19 Eylül Gaziler Günü" her yıl 19 Eylül'de kutlanmaktadır.

Ak Parti Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı  Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Tokat Milletvekili Prof. Dr. ÇAKIR, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatanımızın bağımsızlığı ve kutsal değerlerimiz uğruna canını hiçe saymaktan çekinmeyen gazilerimiz vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Tarihimiz boyunca gazilerimizin vatan savunmasında gösterdiği cesaret ve kahramanlık, milletçe övünç duyduğumuz bir vatanseverlik destanı olarak tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Böylesine fedakâr ve cesur tutumlarıyla hepimize örnek olan gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yaraşır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak hepimizin toplumsal sorumluluğudur.

Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yad eder, şu an hayatta olan gazilerimize minnet, şükran ve saygılarımı sunarım.”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Talip ÇAĞLAR, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net