Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ, 19 Eylül Gaziler Gününü Kutladı

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olan ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Milletvekili Kadim DURMAZ açıklamasında; "Bu ulus, Cumhuriyet yolunda nice şehitler vermiş, nice kahramanlık destanları yazılmıştır. Milletimizin tarih sahnesinde bağımsızlığıyla yer alması, bu toprakların bütünlüğü gazilerimizin ve şehitlerimizin eseridir." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olan ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Milletvekili Kadim DURMAZ açıklamasında; "Bu ulus, Cumhuriyet yolunda nice şehitler vermiş, nice kahramanlık destanları yazılmıştır.
Milletimizin tarih sahnesinde bağımsızlığıyla yer alması, bu toprakların bütünlüğü gazilerimizin ve şehitlerimizin eseridir.ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim  DURMAZ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olan ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler, Anadolu’da aziz milletimizi var eden, İstiklal savaşında tüm yokluklara, zorluklara karşı vatanına sahip çıkan, canla başla direnç gösteren bir ulusun evlatlarıyız.

Bu ulus, Cumhuriyet yolunda nice şehitler vermiş, nice kahramanlık destanları yazılmıştır.
Milletimizin tarih sahnesinde bağımsızlığıyla yer alması, bu toprakların bütünlüğü gazilerimizin ve şehitlerimizin eseridir.  ”

Açıklamasının devamında gaziler için daha çok çalışacağının sözünü veren Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ"Bugün 19 Eylül Gaziler Günü ve biz sadece bugün değil, her gün gazilerimize minnet duymalıyız. Gazilerimizin sosyal ve ekonomik koşullarını, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek boyun borcumuzdur. Bu anlamda TBMM’de yeni dönemde daha yoğun çalışmalar yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.

Kahramanlık destanlarını yazan gazilerimiz, vatanın bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, birlik ve beraberlik için mücadele eden ülkesine, milli ve manevi değerlerine bağlı en değerli varlıklarımızdır.

Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanının verilişinin 96’inci yıl dönümü ve Gaziler günü kutluyorum.dedi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Ulvi GELBAL, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net