Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yusuf BEYAZIT, 30. Ahilik Haftasını Kutladı

Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf BEYAZIT, 1988 yılında yılından beri ülkemizde kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Yusuf BEYAZIT, yayınladığı kutlama mesajında; "Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkin rol oynayan, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel tezahürü olan kurumlardan birisi olan kardeşlik ve doğruluk anlamına gelen “Ahilik” teşkilatıdır." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf BEYAZIT, 1988 yılında yılından beri ülkemizde kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Yusuf BEYAZIT, yayınladığı kutlama mesajında; "Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkin rol oynayan, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel tezahürü olan kurumlardan birisi olan kardeşlik ve doğruluk anlamına gelen “Ahilik” teşkilatıdır." ifadelerine yer verdi.

  Ak Parti Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf BEYAZIT, 1988 yılında yılından beri ülkemizde kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında Tokat Milletvekili BEYAZIT, şu ifadelere yer verdi; “Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkin rol oynayan, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel tezahürü olan kurumlardan birisi olan kardeşlik ve doğruluk anlamına gelen “Ahilik” teşkilatıdır.

13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan ve yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği ve kültürü; ticari faaliyetlerin yürütülmesinde güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı ilk edinmiş ve bu teşkilat, esnaf ve
sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli olmak üzere, tüm ahilerimizi ve ustalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, özellikle bu yolda emeği geçen esnaf ve sanatkârlarımızın ve bütün vatandaşlarımızın “Ahilik Haftası’nı’ kutluyorum.”

Ahilik Kültürü Haftası
  AhilikAhi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle kurulan, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi oluşan işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olan esnaf dayanışma teşkilâtıdır.

Daha önce sadece Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Bayramı'nın ülke geneline yayılması ve “Ahilik Kültürü Haftası” adı altında kutlanması amacıyla 1988 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Yönetmelik esas alınarak 30 yıldır bu anlamlı gün kutlanmaktadır.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Mustafa AVŞAR, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net