Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ; “Cumhuriyet, Vazgeçilmez Bir Değerdir."

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ mesajında; “Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ mesajında; “Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna
yükseltmesidir.Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara
sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

  Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ bir mesaj yayımladı.

Mesajında Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk
Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük emanet ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet'te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin, cemaatlerin veya bir zümrenin eline bırakılmayacak kadar kutsalımızdır. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenemez. Cumhuriyet Parlamenter, Laik Sistemle bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecektir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk'ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım.

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamaktır.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi yönetim şeklidir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak Laik, Çağdaş ve Demokratik Cumhuriyet’le güvence altında olacaktır.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi : “Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir”

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 94.Kuruluş yıl dönümünü kutlar, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net