Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan Şehit Yakınlarına Faturalarda İndirim Teklifi

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Gazilere, harp malullerine ve şehit yakınlarına doğalgaz, internet ve telefon faturalarında indirim sağlanması için kanun teklifi verdi. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, ““Fedakâr vatan evlatlarının hakkını ödemek hiçbir şekilde mümkün olmasa da devletimiz bir nebze de olsa gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yaşam standartlarını yükseltmekle, onların kimi ihtiyaçlarını gözetmekle yükümlüdür.” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Gazilere, harp malullerine ve şehit yakınlarına doğalgaz, internet ve telefon faturalarında indirim sağlanması için kanun teklifi verdi. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, ““Fedakâr vatan evlatlarının hakkını ödemek hiçbir şekilde mümkün olmasa da devletimiz bir nebze de olsa gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yaşam standartlarını yükseltmekle, onların kimi ihtiyaçlarını gözetmekle yükümlüdür.” ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Gazilere, harp malullerine ve şehit yakınlarına doğalgaz, internet ve telefon faturalarında indirim sağlanması için kanun teklifi verdi. Milletvekili DURMAZ'ın Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ön gören teklif TBMM başkanlığına sunuldu.

Kanun teklifinin gerekçesinde, gazilerin ve şehit yakınlarını yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlara değinen Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “ atanımızın ve milletimizin varlığını, devletimizin bütünlüğünü, yurttaşlarımızın huzur ve güvenini sağlayan, görevlerini üstün hizmet anlayışı içinde, canlarını feda etmekten çekinmeyerek yaparken hayatını kaybeden şehitlerimizin geride kalan dul ve yetimleri ile malûl ve gazilerin taleplerinin olabildiğince yerine getirilmesi her şeyden önce kutsal vatandaşlık görevidir. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin talep ve beklentileri bir devlet sorumluluğuyla ele alınmalıdır. 

Fedakâr vatan evlatlarının hakkını ödemek hiçbir şekilde mümkün olmasa da devletimiz bir nebze de olsa gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yaşam standartlarını yükseltmekle, onların kimi ihtiyaçlarını gözetmekle yükümlüdür.

Bilindiği üzere gazi ve şehit yakınlarına ve harp malullerine elektrik ve su faturasında indirim sağlanmakta; ancak önemli diğer gider kalemlerini oluşturan doğalgaz, internet ve telefon faturalarında herhangi bir indirim sağlanmamaktadır. Özellikle vergilendirme oranları dikkate alındığında ciddi bir gider kalemi haline gelen bu ödemelerde indirime gidilmesi veyahut bu gider kalemlerinden vergi alınmaması dahi anlamlı olacaktır.”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net