Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

ÖSYM'ye Tokat'lı Başkan

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na 2010 yılından beri Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Tokat doğumlu Prof. Dr. Mahmut ÖZER atandı. Akademi dünyasına 1994 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak başlayan Mahmut ÖZER'in atanmasının 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na 2010 yılından beri Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Tokat doğumlu Prof. Dr. Mahmut ÖZER atandı. Akademi dünyasına 1994 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak başlayan Mahmut ÖZER'in atanmasının 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi.

  Türkiye'de Yükseköğretim Kurulu kararlarına veya ilgili mevzuat hükümlerine istinaden başta yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim görecek adayların puan sıralamasına göre tespiti veya yerleştirilmesi ile yükseköğretim kurumlarında atama veya yükselmelerde esas alınan sınavlar olmak üzere, ulusal ve uluslararası her türlü bilim, yetenek veya yabancı dil sınavları ile gerektiğinde yerleştirme işlemlerini yürütmek için 19 Kasım 1974 tarihinde kurulan ÖSYM Başkanlığı’na 2010 yılından beri Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Tokat doğumlu Prof. Dr. Mahmut ÖZER atandı.

Atama kararı Resmi Gazete’de yayımlanan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’na Prof. Dr. ÖZER'in atanmasının 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi.

Prof.Dr. Mahmut ÖZER Kimdir?
  5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat’ta doğan  Mahmut ÖZER,ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamlamış olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur.

Yüksek Lisans ve Doktora’sını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır.

Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır.

Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır.

Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etmiştir.

Temmuz 2010 itibarıyla Profesör olarak atanan Özer, 28.11.2010 tarihinden itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürmektedir.

Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan vekili olan Özer, şu ana kadar 24 yüksek lisans tezine ve 7 doktora tezine danışmanlık yapmıştır.

Özer’in yayınlamış olduğu makalelere Eylül 2017 itibariyle 772 atıf (Web of Science) yapılmıştır. Alanı ile ilgili çok sayıda yayını olan ÖZER’in ayrıca yükseköğretimle ilgili yayınları ve “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” ve “Türkiye’nin İnsan Kaynağının Belirlenmesi” başlıklı ortak yazarlı kitapları bulunmaktadır.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Haber7.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net