Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Prof. Dr. Çoşkun ÇAKIR, Cenevre’de 138. PAB Genel Kuruluna Katıldı.

Tokat Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN ve beraberindeki heyetle birlikte Cenevre’de düzenlenen 138. PAB Genel Kurulu toplantısına katıldı. Genel Kurulda Türkiye adına konuşan Tokat Milletvekili Prof. Dr. ÇAKIR; "Türkiye’nin artık teröre kurban edecek bir tek canı dahi yoktur. Bundan dolayıdır ki Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı içine sindiremeyenlerin itirazlarına rağmen terörle mücadeleyi kararlı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN ve beraberindeki heyetle birlikte Cenevre’de düzenlenen 138. PAB Genel Kurulu toplantısına katıldı. Genel Kurulda Türkiye adına konuşan Tokat Milletvekili Prof. Dr. ÇAKIR"Türkiye’nin artık teröre kurban edecek bir tek canı dahi yoktur. Bundan dolayıdır ki Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı içine sindiremeyenlerin itirazlarına rağmen terörle mücadeleyi kararlı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

  Ak Parti Tokat Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB)
Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN ve beraberindeki heyetle birlikte Cenevre’de düzenlenen 138. PAB Genel Kurulu toplantısına katıldı.

Tokat Milletvekili Prof. Dr. ÇAKIR, 140 ülkeden Milletvekilleri ve Meclis Başkanlarının katılım sağladığı Parlamentolararası Birlik Genel Kurulunda Türkiye adına bir konuşma gerçekleştirdi. Çakır konuşmasında şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti 30 yılı aşkın bir süredir, etnik farklılıkları istismar ederek, ülkemizi parçalamayı amaçlayan, bu amaçla da kanlı eylemler yapan ve bu süre içerisinde de 40 bini aşkın insanımızı katleden eli kanlı PKK terör örgütü ile mücadele etmekte olup bu mücadelemiz kararlıkla sürecektir. Kanlı eylemleri ile Türkiye’nin içinde bulunduğu kalkınma hamlesini ve devam eden istikrarını hedef alan ve Avrupa Birliği ile Amerika’nın terör listesinde bulunan PKK, sizin güvenle yaşadığınız ülkelerinizde kamu düzenini bozmayan eylemler yapmıyor olabilir. Ancak ülkemizde, çocuk-kadın, sivil-asker-polis ayrımı yapmadan can almaya devam eden bu caniler, günü geldiğinde ellerine tutuşturulan silahı kendisini barındıran sizlere de çevirmekten çekinmeyecektir.

Olağanüstü durumlar olağanüstü tedbirler gerektirir. Türkiye’nin artık teröre kurban edecek bir tek canı dahi yoktur. Bundan dolayıdır ki Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı içine sindiremeyenlerin itirazlarına rağmen terörle mücadeleyi kararlı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemizin ve halkımızın bütünlüğü kırmızı çizgimizdir.

Egemen bir devlet olan Türkiye’de yargı bağımsızdır. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil olmak üzere itiraz mekanizmaları çalıştırılmaktadır. 

Buradaki iddialara konu olan milletvekilleri, kürt kökenli olmalarından dolayı değil, meşru siyasi faaliyetlerinden değil, tamamen terörü ve terörizmi öven faaliyetlerinden dolayı yargı önündedirler. Bu parlamenterler terör örgütü ile bağlantılıdır. Halkı Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kışkırtan, demokratik üniter yapıyı bozmaya yönelik faaliyetlerini terörist unsurlara kendi özel araçlarıyla silah taşımaya kadar vardıran bu şahısların yargılanması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendini savunma refleksinden kaynaklanan meşru bir uygulamadır.

Parlamenterlerin İnsan Hakları Komitesine daha önceden defalarca mektuplar gönderdik. İddialara cevaplar verdik, dosyalar ve görseller sunduk. Fakat, bu konuda öyle görülüyor ki gereken özen gösterilmiş değildir. Dolayısıyla Parlamenterlerin İnsan Hakları Komitesinin Türkiye raporu asla kabul edilebilir bir rapor değildir." diyerek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. ÇAKIR, ayrıca önemli bir de adım attıklarını, PAB 138. Genel Kurulunda yarışan acil gündem oylamalarında Türk heyeti olarak yaptığımız girişimler ve yoğun diplomasi trafiğiyle Bahreyn, Kuveyt ve Filistin’in de katkısıyla Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önerge acil gündem maddesi olarak kabul edildiğini, daha önce Arakan için yaptığımız acil gündem girişimi gibi Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önergenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda gündeme alınmasının sağlandığını ifade etti.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Talip ÇAĞLAR, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net