Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Reşadiye'de İyilik Hareketi Başladı

2 akülü engelli arabasıyla başlayan gönüllü iyilik hareketi, ihtiyaç sahiplerine oyuncak, tablet, giyim ve erzak yardımı ile katlanarak devam ediyor.
Sosyal medyada paylaşılan "Arkadaşlar bu iki kardeşimize hep berlikte İnşallah bi akülü araba alıp teslim edelim." cümlesi Reşadiye'de karşılık buldu. 2 akülü engelli arabasıyla başlayan gönüllü iyilik hareketi; EBA için öğrencilere tablet yardımı, köylerde çocuklara oyuncak dağıtımı, ihtiyaç sahiplerine giyim ve erzak yardımı ile katlanarak devam ediyor. 5 kişi ile başlayan hareketin gönüllüleri, sosyal medyada "Reşadiye İyilik Hareketi Gönülleri" adıyla açtıkları Facebook sayfası ile daha çok kişiye yardım etmek ve daha fazla kişiye seslerini duyurmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

  Sosyal medyada paylaşılan "Arkadaşlar bu iki kardeşimize hep berlikte İnşallah bi akülü araba alıp teslim edelim. Şuan hali hazırda aktif kullanabilecekleri bir tane akülü araba var oda sıkıntılı miadı dolmak üzere onuda değişmeli olarak kullanıyorlar.Allah rızası için yardımcı olalım." cümleleri Tokat'ın kültürü ve kaplıca turizmi ile öne çıkan ilçesi Reşadiye'de karşılık buldu. 8 Eylül 2020 tarihinde yapılan sosyal medya paylaşımla temin edilen 2 akülü engelli arabasıyla başlayan gönüllü iyilik hareketi; EBA için öğrencilere tablet yardımı, köylerde çocuklara oyuncak dağıtımı, ihtiyaç sahiplerine giyim ve erzak yardımı ile devam ediyor. 

5 kişi ile başlayan içinde öğretmen, veteriner hekim, memur, esnaf, doktor, bankacı, tekniker ve işçi gibi farklı meslek grubunu barından 40 kişiye ulaşan hareketin gönüllüleri, sosyal medyada "Reşadiye İyilik Hareketi Gönülleri" adıyla açtıkları Facebook sayfası ile hem seslerini duyurabilmek hemde daha kişi ulaşmak için çalışmalarına devam ediyorlar. 

"Reşadiye İyilik Hareketi Gönülleri" kuruluşunda yer alan bir gönüllü Tokattan.net'e hareketin kuruluş hikayesi ve çalışmalarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Yaklaşık bir ay önce Reşadiye'de 2 engelli kardeşimize akülü tekerlekli sandalye temin etmek için yardım toplamak için gençlerle bir grup kurduk. 24 saat içerisinde 11.400 TL topladık ve sandalyeleri aldık. Sandalye teslimini video çekip yardım yapan hayırseverlere gönderdik, emaneti yerine ulaştırdık diye.(il dışından yardım yapanlarda olmuştu). 'Engelli kızımızın sevincini görenler ağlayarak videoyu izledik bu olayı devam ettirin' dediler. 

Daha sonra bir öğretmen kardeşimiz 3 öğrencisinin ebaya giremediğini, tablet alamadıklarını beyan etti. O kardeşlere tablet alınıp teslim edildi. Tablet verilen 3 çocuğunda ayakkabılarının yırtık olduğunu gördük. İstanbul'dan bir hayırsever, evdeki kardeşlerinin de ayakkabı numaralarını istedi ve 12 adet ayakkabı gönderdi. Çocukların mutlu olması için yolla çıktık daha sonra 10 tablet daha teslim ettik. Çevremizden oyuncak toplayıp 3 araba ile köylerde oyuncak dağıttık. Daha sonra Kelkit futbol turnuvası İstanbul'da 70 adet tablet topladı, Reşadiye'ye gönderdi. Ülkü ocakları kampanya yaptı, 40 tablet topladı.

İhtiyaç sahibi çocukları tespit edip onları giydiriyoruz şimdi. Hafta sonu 20 çocuk giydireceğiz, bot mont, kazak ve pantolon olarak. Bu arada yardım kolileri dağıtıyoruz. Bu hareket insanlarda paylaşma duygusunu ortaya çıkardı, verdikçe mutlu oldular.  Bizde Reşadiye'deki gençlerle bir iyilik Hareketi başlatmış olduk, siyasi bir kimliğimiz yok. Hatta ekipteki çok kişi, gizli kimlik ile çalışıyor. Daha fazla kişiye yardım etmek, daha fazla kişiye sesimizi duyurmak için dün Facebook sayfası açtık"

"Reşadiye İyilik Hareketi Gönülleri" 'nin çalışmalarına Facebook.com/ReşadiyeYardımlaşma adresinden ulaşabilirsiniz.  

  Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 
 Tokattan.net-Foto Kerem
  Facebook/ReşadiyeYardımlaşma

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net