Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'tan Çanakkale'ye ONBEŞLİ'lere Vefa Yürüyüşü

Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği Başkanı Saffet GÜMÜŞ, hicri 1315 doğumlu ONBEŞLİ'lere vefa için TOKAT'tan Çanakkale'ye 1315 km yürüyecek.
Tokattan.net | Tokat'tan Çanakkale'ye ONBEŞLİ'lere Vefa Yürüyüşü
M
erkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve 2018 yılında Tokat'tan Çanakkale'ye milli mücadele için giden 1315 doğumlu ONBEŞLİ şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmak ve toplumsal farkındalığını artırmak için kurulan "Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği"nin Başkanı Saffet GÜMÜŞ, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin desteği ile Çanakkale Zaferi'nin 106. yılında Tokat'tan Çanakkale'ye 1315 km yol yürüyecek. 26 Ocak 2021 Salı başlayacak yürüyüş,  45 gün sürecek Tokat, Amasya ve İstanbul güzergahı üzerinden devam edip Çanakkale şehitliğinde son bulacak. 

 Son Dakika  25 Ocak 2021 tarihinde yapılan açıklama ile yürüyüşün Pandemi koşulları nedeniyle ertelendiği duyurulmuştur.

  Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği, Tokat'tan Çanakkale'ye milli mücadele için giden 1315 doğumlu ONBEŞLİ şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmak, Vatan ve Bayrak sevgisinin kutsallığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için 2018 yılında İstanbul Esenyurt'ta kuruldu. Dernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ, daha önce İstanbul'dan 3 yıldır yürüdüğü Çanakkale'ye, bu kez Çanakkale Zaferi'nin 106. yılında Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin desteği ile ONBEŞLİ'lerin memleketi Tokat'tan yürüyecek. 

26 Ocak 2021 Salı günü saat 10.00'da Tokat Valiliği önünden başlayacak ve 45 gün sürecek olan yürüyüş, Tokat, Amasya ve İstanbul güzergahı üzerinden devam edip Çanakkale şehitliğinde son bulacak. Dernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ, Tokat Valisi Dr. Ozan BALCI'dan aldığı şanlı bayrağımızı 18 Mart 2021 tarihinde Çanakkale'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN'a teslim edilmesi bekleniyor. 

Hicri 1315 doğumlu ONBEŞLİ'lere vefa için TOKAT'tan Çanakkale'ye 1315 km yürüyecek olan Dernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ'e başlangıçta Tokat Gençlik ve Spor il Müdürlüğünden gençler eşlik edecek, sonrasındaki yolu Başkan GÜMÜŞ tek başına kat edecek. 

Yürüyüş için bir basın açıklaması paylaşan Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği Başkanı Saffet GÜMÜŞ açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Amacımız, Vatan ve Bayrak sevgisinin kutsallığına dikkat çekmek ve toplumumuzda farkındalık oluşturmaktır. Bundan 106 yıl önce şehit ve Gazi olan 15 yaşındaki körpecik gençlerin emanetlerine sahip çıktığımızı ve çıkacağımızı tüm dünyaya haykırmak bu vatanın on beşlilerin ebediyete kadar var olduğunu ve var olacağını dosta düşmana göstermek ve kısacası toplumsal farkındalığı artırmaktır...

İşte bizlerde onbeşli torunları olarak bir ve beraber olmak için Çanakkale ruhunu nesiller boyu devam ettirmek için, aziz şehirlerimizin emanetine sahip çıkmak için, hilalin gölgesinde kardeşliğimizi pekiştirmek için, Lazı, Çerkezi, Arabı, Türkü ve Kürdü ile hep birlikte güçlü Türkiye'yi kurmak için, çalışanlara bir nebzede olsun, katkı sağlamak için, al Bayrağımızı omzumuza alarak Çanakkale'de yatan dedelerimize gidiyoruz. Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Bayrak diyoruz. Bizlere bu kutlu yolda şehitler yolunda her türlü destek olan gönül insanı bayrak ve devlet sevdalısı çok kıymetli Tokat Valimiz Dr. Ozan BALCI'ya ve Belediye Başkanımız Eyüp EROĞLU'na, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE'ye ve halkımıza şükranlarımızı sunuyorum... 


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
  Facebook/sffetgumus

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net