Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te 2021 Yılı Kayak Sezonu Açıldı

Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi, kış ayının etkisini hissettirmeye başlamasıyla kayak sezonunu açtı
Tokattan.net | Başçiftlik'te 2021 Yılı Kayak Sezonu Açıldı
2
020 yılında yağmur ve kar yağmaması nedeni ile son yılların en kurak dönemini yaşayan Tokat'ta, kış ayı etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte Tokat'ın yeşili ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik de beyaza büründü. Açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan 1600 metredeki Başçiftlik Karacaören yaylası bölgesinde yer alan Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi olan Başçiftlik Kayak Merkezi, 21 Ocak 2021 itibariyle kayak ve kış sporu meraklıları için sezonu açtı.

  Açılışı 30 Ocak 2016 tarihinde Başçiftlik Belediyesi ile Başçiftlik Kaymakamlığı'nın birlikte düzenlediği 3. Kar Şenlikleri'nde yapılan ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi, kış ayının etkisini hissettirmeye başlamasıyla 7'den 70'e farklı yaş gruplarından kayak ve kış sporu meraklıları için 21 Ocak 2021 itibariyle sezonu açtı.

2021 Sezonunda kayakseverler için 1.1 km mesafeli teleski ve kızaklar için 100 m mesafeli yürüyen bant hizmete açıldı. Teleski sisteminin açılışını Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT;
Gençlik ve Spor Bakanlığımız öncülüğünde İl Özel İdaremiz ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile yapılan Başçiftlik Kayak tesisine kazandırılan ‘teleski’ montaj işlemi tamamlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
şeklinde duyurmuştu. Yine Yürüyen Bant ihalesi Başçiftlik Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiş ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, yürüyen bant ihalesini bizzat takip ederek faaliyete geçmesini sağlanmıştı. 

Kayak Merkezi sezon açılışı ile ilgili Tokattan.net sitemize açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
21 Ocak itibari ile 2021 yılı sezon açılışını yapıyoruz. Başçiftlik'in tanıtımına katkısı olan tesisimizde bu sene pandemi koşulları nedeniyle bazı önlemler almak zorunda kaldık. Hem sosyal tesiste hem pistlerde misafirlerimizden maske takmalarını istiyoruz. Ayrıca önceki yıllarda kafeteryamızda misafirlere kahvaltı yapabilecekleri, sıcak yemek ve et ızgara sunumumuz vardı. Bu sene sıcak ve soğuk içeceklerin yan sıra sadece gözleme ve paket servis ile sunabileceğimiz ürünler olacak. Tesisimiz haftanın 7 günü 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Ayrıca, sokağa çıkma yasağı olan hafta sonları ise İçişleri Bakanlığımızın izni ile hizmet vermeye devam edecek.  Tüm kayak ve kış sporu meraklılarını Başçiftlik'e bekliyoruz.

Başçiftlik Kayak Merkezi Rehberi
  Ulaşım
Başçiftlik Kayak Merkezi; Başçiftlik'e bağlı Karacaören yaylası mevkinde yer alıyor. Merkez, Tokat Niksar'a 36 km, Tokat Reşadiye'ye 37 km, Ordu Aybastı İlçesi 23 km ve Ordu Fatsa'ya 57 km, Başçiftlik ilçe merkezi üzerinden 8 km mesafededir. Niksar-Başçiftlik arası 28 km, Fatsa ile Perşembe Yaylası arası ise 52 km, Perşembe yaylası ile Başçiftlik Kayak Merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 5 km'dir.

Ulaşım için birçok alternatif mevcut, ama ziyaretçiler için 2 alternatif sunabiliriz;
1. Niksar üzerinden Başçiftlik'e, Başçiftlik'ten Kayak Merkezine ulaşabilir.
2. Fatsa veya Aybastı üzerinden Perşembe Yaylası'na, oradan merkeze ulaşabilir.

Başçiftlik merkeze toplu ulaşım araçlarıyla gelmek isteyenler, Niksar'dan Başçiftlik Minibüs  Kooperatiflerine ait araçlarla kişi başı 18 TL ücret ile gelebilirler. Başçiftlik'ten Kayak Merkezi'ne, Başçiftlik Belediyesi tarafından yolcu sayısına göre hareket eden, sembolik ücretlerle toplu taşıma araçları tahsis edilmiş durumdadır. Yol ücretleri ve ulaşım saatlerine ilişkin değişiklikleri Başçiftlik Minibüs Kooperatiflerinin  0356 528 37 81 no'lu telefonundan öğrenebilir.

Yoğun kış şartlarına rağmen ekipler yolları sürekli açık tutulmaya çalışılıyor.

  Özellikleri
Başçiftlik Kayak Merkezi, 2021 yılında pandemi koşullları sağlanarak  8.00 - 17.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet verirken tesisin giriş ücreti bulunmamaktadır. Merkezde içerisinde kafeterya, soyunma oda odaları, malzeme odası ve mescidin de bulunduğu 300 m2 bir sosyal tesis yer almaktadır.

1600 m rakımlı Karacaören Yaylası mevkine Kayak tesisine ilk etapta 600 m pist için 270 m. uzunluğunda BABY-LİFT kurulmuştur. 2021 yılı içerisinde 1.1 km mesafeli teleski ve kızaklar için 100 m mesafeli yürüyen bant hizmete açıldı. Tesiste 1 adet Snowtrack ve 1 adet kar motoru bulunmaktadır. Kayak tutkunları için 100 adet büyük 40 adet küçükler için kayak takımları ve 300 adet kızak mevcut. Kayak severler kayak takımlarını kendileri getirebildiği gibi tesisten makul bir ücrete kiralayabiliyorlar.

  Konaklama, Yeme-İçme
Tesis yakınlarında otel-motel gibi konaklayabilecekleri ve gece kalınabilecek bir yer şimdilik mevcut değil ama tesise gelenler için Başçiftlik ilçe merkezinde Belediyeye ait içerisinde banyo, wc ve 24 saat sıcak suyu bulunan 2 ve 4 kişilik odaları olmak üzere 18 kişilik Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Konuk Evi'nde konaklama imkanı bulunmaktadır. 

Başçiftlik Kayak Merkezindeki sosyal tesiste ziyaretçilerin çay ve sahlepleri gibi sıcak içeceklerin yanı sıra soğuk içecekleri yudumlayıp, gözleme ve paket servis ile sunulan ürünleri yeyip dinlenebilecekleri kafeterya mevcut.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/sefagenc60
  Basciftlikkayakmerkezi.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net