Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'a 2021 Yılının İlk Karı Düştü

Kuraklıktan en çok etkilenen illerden biri olan Tokat'a kış ayı etkisini gösterdi, her yerde kartpostallık kar manzaraları oluştu.
Tokattan.net | Tokat'a 2021 Yılının İlk Karı Düştü
Y
ağmur ve kar yağmaması nedeni ile son yılların en kurak dönemini yaşayan Tokat'a kış ayı etkisini gösterdi, her yerde kar manzaraları oluştu. Tokat'ta yüksek kesimlerde 13 Ocak'ta başlayan kar 17 Ocak gece yarısı itibariyle Tokat ve ilçelerinde etkisini gösterdi. Tokat kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı da 3 santimetreye ulaştı, 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağına aldırış etmeyen Tokat'lılar yılın ilk karının tadını çıkardı. Tokat ve ilçelerinden karın yağmasıyla birlikte oluşan kartpostallık görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

  Türkiye genelinde yağmur ve kar yağmaması nedeni ile Meteorolojik Kuraklık Durum 3 Aylık Değerlendirme Raporu'na göre, çevresindeki 3 ile birlikte kuraklıktan en çok etkilenen illerden biri olan Tokat'a kış ayı etkisini gösterdi, her yerde kartpostallık kar manzaraları oluştu. Tokat'ta yüksek kesimlerde 13 Ocak'ta başlayan kar 17 Ocak gece yarısı itibariyle Tokat ve ilçelerinde etkisini gösterdi. 

Başçiftlik'te 13 Ocak 2021 Pazar gününden itibaren yağmaya başlayan kar yükseklerde 30 cm'ye ulaştı. Niksar Dünden ve Çamiçi yaylasında 2021 yılının ilk karı ile kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.

Turhal'da 17 Ocak 2021 gece yarısı başlayan kar yağışı sonrası Turhal Belediye Başkanı İlker BEKLER sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı;
Kar tanesi rahmetiyle uyandık yeni güne. Tüm hemşehrilerime hayırlı, bereketli ve huzurlu bir hafta diliyorum. Mahallelerimizin ve ana hatlardaki yollarımızın açık olması için bütün birimlerimizle sahada çalışıyoruz. Alanında uzman ekip ve ekipmanlarla 24 saat çalışma esasına dayanan önlemler, semt sakinlerimizin herhangi bir olumsuzluk yaşamamasını sağlayacak.

Zile'de 17 Ocak 2021 akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Zile Belediyesi ekipleri buzlanma olaylarına karşı çalışma yaparken, vatandaşın ulaşımda sorun yaşamaması için belediye ekipleri kaldırımları temizledi.
 
Tokat merkezde 17 Ocak 2021 Pazar akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile mücadele devam ediyor, Belediye ekiplerimiz şehrimizin muhtelif bölgelerinde tuzlama ve kar küreme işlerini sürdürüyor. Kar heyecanını sosyal medya hesabından paylaşan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU şu ifadelere yer verdi;
Kışta kar da güzel, gönle düşen yar da güzel. Gecenin Rabbine sonsuz şükürler olsun, kışla gelecek bahar da güzel. Hz. Mevlana Rabbim bereketli eylesin inşaAllah
Kentte gece pencereden kar yağışını gören Tokat'lılar, pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağına aldırış etmeyen sokaklara inerek oyun havası eşliğinde kutlama yaptı. Tokat ve ilçelerinden karın yağmasıyla birlikte oluşan kartpostallık görüntüleri sosyal medyanın en çok paylaşımları oldu.

Tokat kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı da 3 santimetreye ulaştı. Tokat Valiliği, merkezde 35, Almus’ta 1, Artova'da 5, Başçiftlik'te 2, Pazar 2, Turhal 5 olmak üzere 50 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade etti.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokat.gov.tr
  Facebook/EyupErogluBB
  Facebook/İlkerBekler
  Facebook/Zilebel

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net