Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

İstanbul Başçiftlikliler Derneği'nde Yeniden İbrahim BEYAZIT Dönemi

Tek liste ve adayın yer aldığı 15. Olağan Genel Kurul'da, 6 yıl aradan sonra Derneğin başkanlığına İbrahim BEYAZIT yeniden seçildi.
Tokattan.net | İstanbul Başçiftlikliler Derneği'nde Yeniden İbrahim BEYAZIT Dönemi
M
erkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan, gurbette yaşayan Tokat'ın yeşil ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik'in gurbetteki en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 15. Olağan Genel Kurulu 27 Mart 2022 Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Tek aday ve tek listenin yer aldığı Olağan Genel Kurul'da yapılan seçimde, başkanlığa 6 yıl aradan sonra Derneğin eski başkanlarından İbrahim BEYAZIT yeniden seçildi.

İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 15. Olağan Genel Kurulu, 20 Mart 2022 Pazar günü Avcılar Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılması planlanıyordu ancak 218 üye salt çoğunluğu sağlanamaması nedeniyle 27 Mart 2022 Pazar günü saat 10.30'da İstanbul Esenyurt'ta bulunan Dernek lokalinde gerçekleştirildi. 

Metin AYMAK divan başkanlığında Saygı duruşu, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibrası sonrası olağan genel kurulda seçime geçildi. 

Tek liste ve adayın yer aldığı Olağan Genel Kurul'da 6 yıl aradan sonra Derneğin eski başkanlarından İbrahim BEYAZIToy birliği ile yeniden seçildi. Mevcut başkan Osman AVŞAR'a emekleri için teşekkür eden İbrahim BEYAZIT, kurul sonrası genel kurul üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı.

Derneğin 15. Olağan Genel Kurulu sonrası oluşan yeni yönetimi şu şekilde;
Asil Üyeler;
1. İbrahim BEYAZIT (Başkan,Yönetim Kurulu Üyesi)
2. Ayhan YÜCE (Yönetim Kurulu Üyesi)
3. Hakan KARADENİZ (Yönetim Kurulu Üyesi)
4. Erek KOÇ (Yönetim Kurulu Üyesi)
5. Abdullah KESİCİ (Yönetim Kurulu Üyesi)
6. Ahat AYMAK (Yönetim Kurulu Üyesi)
7. Mustafa KAPUSUZ (Yönetim Kurulu Üyesi)

Denetleme Kurulu ;
1. İbrahim GÜMÜŞTEKİN
2. Mahmut KOÇ
3. Nurullah BEYAZIT

Geçmişten Günümüze İstanbul Başçiftlikliler Derneği
İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği, 1991 yılında İstanbul ili Avcılar ilçesinde bağlı Merkez Mahallesinde 50 üye ile Rahmetli Şakir ŞİMŞEK'in başkanlığında kuruldu. Tüzüğünde yapılan değişiklerle dernek merkezi İstanbul, Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı, Belediye Evleri adresine taşındı, 100-150 üye sayısıyla faaliyetlerine devam etti. Bir dönem maddi imkansızlıklardan dolayı dernek merkezi kapatılarak evlerden faaliyetlerine devam etti.

İstanbul'da yaşayan Başçiftliklilerin nüfus yoğunluğu Halkalı'dan Esenyurt ilçesine kayınca, 2009 yılında köklü değişiklere gidilerek dernek merkezi Esenyurt ilçesi Namık Kemal Mahallesindeki adresine taşındı, üye sayısını 338'e yükseltti. 2009 yılında İstanbul, Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı, Belediye Evleri adresine lokal açtı.

1 Nisan 2011 tarihinden beri kendi mülkünü olan binada faaliyetlerini sürdüren İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği,  31 yıllık birikimi, yaklaşık 434 üyesi ile gurbette yaşayan Başçiftliklilerin en büyük Sivil Toplu Kuruluşu konumda. Piknik, gezi, kültürel etkinlikler vb. faaliyetleri ile Başçiftliklileri gurbette buluşturan dernek, cenaze ve hastalık vb. hallerde İstanbul'da yaşayan hemşehrilerini yalnız bırakmayarak maddi ve manevi destekte bulunmakta.

Hasan AÇIKEL Tokattan.net
Tokattan.net
BasciftlikBlog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net