Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayten TURAN | Engelleri Aşan Turan YALÇIN

12 Yaşında yaşadığı bir rahatsızlık sonucu duyma yetisini kaybetse de hayata küsmedi, gönül sesiyle yüreğinde ki azmi ve insan sevgisiyle duymamayı bile kendi lehine çevirerek kocaman bir Dünya kurdu, azmiyle eğitimini iki üniversiteyi de başarıyla tamamladı, hayatı boyunca 5 kitap yazdı. Yazar Ayten TURAN, “Engelleri Aşan Turan YALÇIN” başlıklı yazısında; Ufku açık, pes etmeyen kendini gençlere, okuyan üreten insanlara adayan kocaman bir yüreği, Turan YALÇIN’ın hikayesini kaleme aldı.
12 Yaşında yaşadığı bir rahatsızlık sonucu duyma yetisini kaybetse de hayata küsmedi, gönül sesiyle yüreğinde ki azmi ve insan sevgisiyle duymamayı bile kendi lehine çevirerek kocaman bir Dünya kurdu, azmiyle eğitimini iki üniversiteyi de başarıyla tamamladı, hayatı boyunca 5 kitap yazdı. Yazar Ayten TURAN Engelleri Aşan Turan YALÇIN” başlıklı yazısında; Ufku açık,  pes etmeyen kendini gençlere, okuyan üreten insanlara adayan kocaman bir yüreği, Turan YALÇIN’ın hikayesini kaleme aldı.

  Bir Dünya düşünün sessiz ve bu sessiz Dünya’da ucu bucağı olmayan ufukları da düşünün.

Tam da Turan YALÇIN’a ait bir Dünya…

Ufku açık,  pes etmeyen kendini gençlere, okuyan üreten insanlara adayan…

Kocaman bir yürek…

Turan YALÇIN.

12 Yaşına kadar duymuş annesini sesini, kuş seslerini, rüzgârın sesini, yağmurun sesini maalesef ki hayat işte sağlık kadar hastalıklarda var.

Turan YALÇIN, 12 Yaşında yaşadığı bir rahatsızlık sonucu duyma yetisini kaybetse de, gönül sesiyle yüreğinde ki azmi ve insan sevgisiyle duymamayı bile kendi lehine çevirerek kocaman bir Dünya kurmuş kendine.

Turan YALÇIN çevresinde ki düşünenlerin tam tersine azimle okumayı seçmiş.

Elbet de zorluklar yaşamış an olmuş ümitsizliğe kapılmış ama asla pes etmemiş çünkü Dünya’nın pes edilmeyecek kadar güzel olduğunu görüyormuş.

Azimle okullarını bitirmiş yetmemiş iki üniversiteyi de başarıyla tamamlamış.

Ailesi bile inanamamış önceleri oğullarının üniversiteyi kazanmasını ama Turan YALÇIN asla vazgeçmeden ufkunu açarak eğitimlerini tamamlamış.

Eğitimlerinin sonucunda il kütüphanesinde iş hayatına başlamış.

Tabi hayat Turan YALÇIN için yeni başlıyormuş.

İdealleri olan koca yürekli insan kendine hayatı sevdiren kalemini bırakmamış, engel kelimesini kendi hayatına asla sokmayan Turan YALÇIN ilk kitabı olan SESSİZ DÜNYALAR çıkarmış.

Sonra kendi hayatında çok desteğini gördüğü ve onun ölmesiyle çok etkilendiği değerli insan Sayın Recep YAZICIOĞLU’nun Tokat valisi döneminde yaptığı iyiliği desteği kaleme almış.

Turan YALÇIN hayatı boyunca 5 kitap yazmış en son kitabı…

ENGELLERİ AŞANLAR kitabında gazetelerde yazdığı köşe yazılarını toplayıp yaşanmışlıklarını yazmış ve diğer engelli insanlara bu kitabıyla ışık tutmuş.

Turan YALÇIN hayatı boyunca yazmaya devam edeceğini söylüyor imkânsızı başarmanın gururuyla bitmeyen azmiyle etrafındaki insanlara ışık tutacağının altını çiziyor.

Turan YALÇIN üniversitelerde söyleşilere katılıyor.

Aslında imkan verilse özel üniversiteler insanların farkında lığını sağlasa davet etse daha çok gençlere ışık olacağım diyor.

Okumayı çok sevdiğini dile getiren Turan YALÇIN gençlerimizin okuma alışkanlığını olmadığını maalesef ki internet ortamında takılmaları gençlerin üretmesine engel diyor bunun içinde gençlerimizi okumaya yazmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Turan YALÇIN bundan sonrada okuyan üreten gençlere destek vereceğini ve yazmaya devam edeceğini söylüyor.

Turan YALÇIN hiçbir engelin hayat sevgisini yaşama azmini söndürmemeli diyerek burada ailelere de çok iş düştüğünü söylüyor engelli çocuklarınızın engellerini aşacağına inandırın diyerek sohbetimizi tamamlıyoruz.

Tokat ilinde böyle değerlerin olması ne kadar güzel ama gereken desteğin verilmesiyle Turan YALÇIN gibi değerlerin Türkiye için daha verimli olacağına inanıyorum, umarım buradan sesimi duyan olur ve Turan YALÇIN gibi bir üstadın var olduğunu bilip bu cevheri yaşamalarını isterim.

Turan YALÇIN’a gazetemiz ve şahsım adına başarılarının devamını diliyor yaptığı çalışmaların sonsuz olmasını temenni ediyorum.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN DEĞERLİ ÜSTAD…


 Ayten TURAN  Yazar
 KOLAJ | Tokattan.net  Yazar Email | aytendoganturan@gmail.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net