Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayten TURAN | Her Şey TOKAT İçin

Yazar Ayten TURAN, “Her şey TOKAT için” başlıklı yazısında; tarihi ve kültürel zenginliği ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Tokat'ın tanıtımı için Tokat Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile düzenlendiği tanıtım kampanyasına, İstanbul'daki Tokat derneklerinin çalışmalarına ve TOKDEF seçimlerine dair bir yazı kaleme aldı.
Yazar Ayten TURAN,  “Her şey TOKAT için” başlıklı yazısında; tarihi ve kültürel zenginliği ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Tokat'ın tanıtımı için Tokat Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile düzenlendiği tanıtım kampanyasına, İstanbul'daki Tokat derneklerinin çalışmalarına ve TOKDEF seçimlerine dair bir yazı kaleme aldı.

  Evet,  her şey memleketimiz Tokat için, geçen hafta Tokat tanıtım haftası bünyesinde, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU’nun başlattığı Tokat’a gitmek gerek etiketiyle başlatılan kampanya geçen haftanın en başarılı kampanyası oldu sosyal ortamda Tokat adına 20 bin twit ve 10 binlerce paylaşımla ilk sıralarda yer aldı.

Bu kampanya bacasız fabrika dediğimiz Tokat’ta turizmin canlanması için yapıldı bana göre de iyi bir ses getirdi.

Maalesef ki yine çatlak sesler çıktı eleştiriler, yargılamalar, haksız infazlar her zamanki gibi yerini buldu.

Hepimiz biliyoruz ki Tokat’ta eksik olan şeyler gibi hakkını vermemiz gereken şeylerinde olduğunu. Tokat bir cennet vadisi gibi bütün güzelliklere gebe ve Türkiye’de en az suç işlenen şehirlerin içinde başlarda bunları dile getirmek yerine yapılan bir güzelliği yargılamak her şeyin zıttını öne sürerek insanların enerjisini almak bana göre kimsenin hakkı değil.

Tokat’ta olsun büyük şehirlerde ki Tokat’lılar olsun herkes kendi memleketi için gereken özveriyi göstermelidir.

İstanbul’a baktığınız zaman ne kadar çok dernek ve Federasyon olduğunu görürsünüz bazen bende bu oluşumların çokluğundan dolayı eleştirilerimi esirgemem lakin diğer taraftan düşündüğümüz zaman beklide Tokat’ın bu kadar köklenmesi için, var olması için Tokat halkının büyük şehirlerde ses olması için gerekli diye düşünüyorum.

Öncelikle Federasyonların çalışmalarına bakıyorum da, evet ne kadar kendilerini ön plana almak isteyenler olsa da, hakkıyla Tokat’lılar için çaba gösteren insanlarda var. Ailelerinden işlerinden fedakarlık edip emeklerini enerjilerini gönüllü harcayanlar da var. Tokat’ta federasyon deyince aklımıza ilk gelenler TOKDEFTOKKON oluyor.  Bu iki federasyon ne kadar birbirlerine uzak görünse de, aslında bir o kadarda iç içeler çünkü yola çıktıkları yerde, varacakları yerde aynı…

Memleketleri Tokat…

Bu böyleyken farklı görünüyor olmaları tezat gibi gelse de değiller, aynı memleketli olsalar da farklı düşünce içinde olmaları gayet normal aslında konu Tokat olunca aynı yolda bilek bileğe gideceklerine de eminim.

TOKKONMehmet Salih ÜN başkanlığı tarafında iyi işlere imzalar atıyor tabi bu güne kadar gelen hep yanlarında güç olan insanlarda var. Bunlardan birisi de Ahmet YILMAZ ve yönetimde ki diğer isimler ne kadar siyasi bir partinin arka bahçesi diye adlandırıldıysa da bu tartışılır.

Konu her zaman Tokat’tı gerektiği yerde bende çok eleştirmişimdir gerek gördüğüm sürece de eleştirmeye devam edeceğim ama yapılan iyilikleri de görmezden gelemem. Yaptıkları yardımlar öğrenci burslar aşamasındaki çalışmalar sosyal duyarlılıkta gösterdikleri olaylar takdire değer şeylerdir.

Tokat için yapılan hiçbir şeyi göz ardı edemeyiz.

Diğer Federasyonumuz TOKDEF. Benimde her zaman içinde olduğum takdirle yanlarında olmaya devam edeceğim, bir oluşum. Murat İLTER başkanlığında olan federasyonumuz gün ve gün güzel oluşumlarda ismini duyurmaya devam ediyor benimde içinde olmama rağmen gerektiği yerde eleştirdiğim bir oluşum ve benim eleştirilerimi de hoş görüyle karşıladıklarını bana verilen değerden biliyorum.

TOKDEF de Tokat’ta birlik beraberlik adına çok güzel işlerle isminden söz ettirdi, her zaman yanındaki insanlarla bilek bileğe güç olan, hakkı hukuku arayan ve her zaman doğrunun yanında olma misyonunu gözeten bir federasyon olmaya çalıştı.

Yakında seçimlerinin de olduğunu bildiğim TOKDEF’in iki başkan adayına da başarılar diliyorum.
Benim bildiğim şu anda başkan olan ve gerçekten özveriyle çalıştığını bildiğim Murat İLTER diğer adayımızda, benimde takdir ettiğim, biraz araştırdığımda gerçekten güzel işlere imzasını atan, Tokat için emek harcayan, misyonuyla, duruşuyla, geçmişindeki başarılarıyla kendinden söz ettiren Tokat'ta federasyonlara yeni bir nefes olacağına inandığım başarılı hemşerimiz, Halil BAKAN.

Bu iki adayımızda her zaman yan yana oldular kendi güçleri birbirlerine güç verdi, çünkü konu Tokat memleketimizdi, yani başkan kim olursa olsun TOKDEF başarılarına bilek bileğe devam edecek.
Bu yazımı son günlerde birliğin beraberliğin çoğalması adına kaleme aldım.

Tokat’ta ki hemşerilerimiz olsun Büyük şehirlerdeki Tokat’lı hemşerilerimizin olsun her zaman unutmaması gereken bir şey var…

Biz bize lazımız ve bizim bizden başka canı olamaz evet kötü şeyleri de yazalım eleştirelim engellemek için ne gerekirse yapalım ama güzellikle yapılan özveriyle emek harcanan şeyleri de takdir edelim destekleyelim.

Unutmayalım adımız ne olursa olsun soyadımız, memleketimiz TOKAT.

Yani kazan kaynatmaya gerek yok, hepimiz Tokat'lıyız ve her şey Tokat için.


 Ayten TURAN Yazar
    Tokattan.net       aytendoganturan@gmail.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net