Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başkan Murat TUNÇEL'den 1939 Depremi Mesajı

Yıl 1939, 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece, sabaha karşı, halk arasında “Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 77. yılında Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, 1939 depremiyle ilgili Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı. Murat TUNÇEL, açıklamasında; "Rabbimin o acılı günleri yaşatmaması dileğiyle 77. Yılında 1939 Reşadiye Depreminde yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimize Cenabı Allahtan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.
Yıl 1939, 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece, sabaha karşı, halk arasında “Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 77. yılında Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, 1939 depremiyle ilgili  Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı. Murat TUNÇEL, açıklamasında; "Rabbimin o acılı günleri yaşatmaması dileğiyle 77. Yılında 1939 Reşadiye Depreminde yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimize Cenabı Allahtan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.

  Türkiye’de depremlerin yoğun yaşandığı bölgelerden biri hatta en önemlisi Kuzey Anadolu Fay Hattında 1939 yılının 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece saat 2.00'da meydana gelen halk arasında“Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsılmış, resmi rakamlarla toplam 32.962 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştır. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, 1939 depremiyle ilgili Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı.

Başkan Murat TUNÇEL açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “20 Aralık 1942 tarihinde Erbaa ve Niksar, Başçiftlik  7.1 şiddetinde depremle sarsıldı. Resmi rakamla 3000 hemşerilerimizi toprağa verdik Bu tarihte İlçemiz Reşadiyeye bağlı bir nahiye olarak bulunduğu vedepremde. şahsen deprem şehitlerimizden biriside benim öz Halam Emine TUNÇEL depremde kaybettiklerimizdendir. ilçemiz bu depremden en az etkilenen yerlerdendir ilçe merkezinse ölü sayısı 3 tür. Ancak şu anki hatipli beldemiz o tarihte Reşadiye'nin bir köyü olarak yerle bir olmuştur. Depremle kaybettiğimiz hemşerilerimizi Rahmetle anarken 

Rabbimin o acılı günleri yaşatmaması dileğiyle 77. Yılında 1939 Reşadiye Depreminde yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimize Cenabı Allah'tan niyaz ederim” 



 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net