Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Prof.Dr. Coşkun ÇAKIR'dan 1939 Depremi Mesajı

Yıl 1939, 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece, sabaha karşı, halk arasında “Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 77. yılında Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, 1939 depremiyle ilgili Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, açıklamasında; "Depremin yıldönümünde böyle bir acının ülkemizde ve bölgemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Yıl 1939, 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece, sabaha karşı, halk arasında “Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 77. yılında Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, 1939 depremiyle ilgili Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, açıklamasında; "Depremin yıldönümünde böyle bir acının ülkemizde ve bölgemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

  Türkiye’de depremlerin yoğun yaşandığı bölgelerden biri hatta en önemlisi Kuzey Anadolu Fay Hattında 1939 yılının 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece saat 2.00'da meydana gelen halk arasında“Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsılmış, resmi rakamlarla toplam 32.962 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştır. Ak Parti Tokat Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR, 1939 depremiyle ilgili Tokattan.net sitemize bir açıklama yaptı.

Tokat Milletvekili Prof.Dr. ÇAKIR açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “1939 yılında 26 Aralık’ı 27 Aralık'a bağlayan gece sabaha karşı tarihte 1939 büyük Erzincan Depremi olarak bilinen ve bölgemizde “BÜYÜK HAREKET” olarak adlandırılan deprem sadece Erzincan değil Tokat bölgesini de etkilemiştir. Özellikle Reşadiye ve köylerinde etkili olmuş bu depremde Reşadiye’de ayakta tek bir bina kalmamıştır.

77 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlercesinin de yaralanmasına yol açan deprem, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Depremin yıldönümünde böyle bir acının ülkemizde ve bölgemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle
anıyorum.” 



 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net