Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY'dan "Kanal Tokat" ve "Meydan" Projelerine Destek

Tarihi ve kültürel zenginliği ile Anadolu'nun ender şehirlerinden biri olan Tokat'ın şehir dokusunu değiştirmek ve zenginleştirmek için Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan "Kanal Tokat" ve "Meydan" Projelerine bir destek de Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY'dan geldi. İl Başkanı Hüseyin ALPAY yaptığı açıklamada "Tokat söz konusu olduğunda akan suları durduracak olan hemşerilik bilincimiz, hiçbir algıya, sabotaja, iftiraya ve provokasyona kurban edilecek kadar önemsiz değildir. " ifadelerine yer verdi.
Tarihi ve kültürel zenginliği ile Anadolu'nun ender şehirlerinden biri olan Tokat'ın şehir dokusunu değiştirmek ve zenginleştirmek için Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan "Kanal Tokat" ve "Meydan" Projelerine bir destek de Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY'dan geldi.  İl Başkanı Hüseyin ALPAY yaptığı açıklamada "Tokat söz konusu olduğunda akan suları durduracak olan hemşerilik bilincimiz, hiçbir algıya, sabotaja, iftiraya ve provokasyona kurban edilecek kadar önemsiz değildir. " ifadelerine yer verdi.

  Tarihi ve kültürel zenginliği ile Anadolu'nun ender şehirlerinden biri olan Tokat'ın şehir dokusunu değiştirmek ve zenginleştirmek için Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilırmak'ın Turizme Kazandırılması ve Rekreasyon Projesi "Kanal Tokat" ile Tokat kentinin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak "Meydan" Projelerine bir destek de Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY'dan geldi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, Tokat Belediyesi'nin başlattığı "Meydan Projesi"nin meydan esnafı tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Hüseyin ALPAY açıklamasında Vali Cevdet CAN'ın "Tokat diye bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz" sözünü de anımsatarak, "Tokat söz konusu olduğunda akan suları durduracak olan hemşerilik bilincimiz, hiçbir algıya, sabotaja, iftiraya ve provokasyona kurban edilecek kadar önemsiz değildir. Bilakis bu bilinç, her türlü ayrışmanın, tartışmanın ve farklılıkların üzerindedir. Dolayısıyla, Tokat diye bir derdi olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU'nun vizyon projeleri arasında yer alan Meydan Projesi'nin start alması çarşı esnafını sevindirirken, konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY da, yapımına başlanan proje ile ilgili olarak vatandaşların memnuniyetini dile getirdi. Hüseyin ALPAY, "Meydan esnafının dört gözle beklediği projeye başlanılması, başta esnaflarımız olmak üzere bütün Tokat'ı memnun eden bir gelişmedir." dedi.

Meydan Projesi'nin Başkan Eyüp EROĞLU'ndan önceki Başkanlar tarafından hazırlandığını, ancak süreç içerisinde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı projenin gerçekleşemediğini belirten DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, "Sayın EROĞLU'nun göreve gelir gelmez öncelikli projeleri arasında yer alan bu büyük projeyi kısa sürede güncelleyerek inşasına hazır hale getirmesi ve temelini atması, Tokatlılar olarak hepimizi sevindirmiştir." diye konuştu.

Meydan Projesi'nin Tokat'ın estetik görüntüsüne damga vuracağını kaydeden Başkan Hüseyin ALPAY açıklamasında, "Şehir kimliğimize artı değer katacak olan Meydan Proje'mizin başlaması dolayısıyla görüştüğümüz esnaflarımızın duyduğu memnuniyet, hepimizin memnuniyetidir. Hemşerilerimizin yıllardır beklediği bu büyük değişim hareketi 2017 yılının Tokat'ımız için bereketli geçeceğinin de bir işaretidir." ifadelerine yer verdi.

Şah Hatayi'nin "Bir derdim var bin dermana değişmem" sözünü Vali Cevdet CAN'ın "Tokat diye bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz" diye hatırlatmasına da değinen DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, açıklamasında şunları kaydetti: "Bugün Valisi, Belediye Başkanı ve milletvekilleri ile Tokat diye bir derdi olan kazanımlarımız var. Muhalefeti ve iktidarı, atanmışı ve seçilmişleri, STK'ları, basın yayın organları; herkes, hepimiz, Tokat için kenetlenmiş durumdayız. Tokat söz konusu olduğunda akan suları durduracak olan hemşerilik bilincimiz, hiçbir algıya, sabotaja, iftiraya ve provokasyona kurban edilecek kadar önemsiz değildir. Bilakis bu bilinç, her türlü ayrışmanın, tartışmanın ve farklılıkların üzerindedir. Dolayısıyla, Tokat diye bir derdi olan herkese teşekkür ediyorum."

Açıklamasında Yeşilırmak üzerine yapılacak olan "Kanal Tokat" projesine de değinen Hüseyin ALPAY, proje ile Yeşiırmak'ta yüzdürülecek olan kayıkların kente ayrı bir hava katacağının altını çizerek, "Kanal Tokat ve Meydan Projeleri ile Tokat'ın çehresi tümden değişecek." şeklinde konuştu.

Şehirdeki hareketliliğin vatandaşlara pozitif enerji verdiğini vurgulayan Başkan Hüseyin ALPAY, "2017 yılının Tokat için önemli kazanımların yaşanacağı bir yıl olacağına inandıklarını" sözlerine ekledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net