Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Dünya Şampiyonu Milli Güreşçimiz Hüseyin AKBAŞ Anıldı

3 defa kırılan bacağına rağmen 285 uluslar arası güreşten yalnız dördünü kaybeden, 85 defa milli, 4 defa Dünya şampiyonu, 2 defa dünya kupası şampiyonu olarak "Şampiyonlar Şampiyonu" unvanını kazanan Milli Güreşçimiz Hüseyin AKBAŞ, vefatının 28.'ncı yılında Almus ilçesi Çevreli Kasabası'nda bulunan kabri başında yapılan tören ile anıldı. Anmaya katılan Tokat Valisi Cevdet CAN yaptığı konuşmada, “Bizler de onun hatırasını yaşatmak için çaba harcıyoruz” ifadelerine yer verdi.
3 defa kırılan bacağına rağmen 285 uluslar arası güreşten yalnız dördünü kaybeden, 85 defa milli, 4 defa Dünya şampiyonu, 2 defa dünya kupası şampiyonu olarak "Şampiyonlar Şampiyonu" unvanını kazanan Milli Güreşçimiz Hüseyin AKBAŞ, vefatının 28.'ncı yılında Almus ilçesi Çevreli Kasabası'nda bulunan kabri başında yapılan tören ile anıldı. Anmaya katılan Tokat Valisi Cevdet CAN yaptığı konuşmada, “Bizler de onun hatırasını yaşatmak için çaba harcıyoruz” ifadelerine yer verdi.

  3 defa kırılan bacağına rağmen 285 uluslar arası güreşten yalnız dördünü kaybeden, 85 defa milli, 4 defa Dünya şampiyonu, 2 defa dünya kupası şampiyonu olarak "Şampiyonlar Şampiyonu" unvanını kazanan Milli Güreşçimiz Hüseyin AKBAŞ, vefatının 28.'ncı yılında Almus ilçesi Çevreli Kasabası'nda bulunan kabri başında 15 Şubat 2017 Çarşamba günü Saat 10.00’da düzenlenen tören ile anıldı.

Anma Törenine Tokat Valisi Cevdet CAN'ın yanı sıra Almus Kaymakamı Cengiz YAMAN, Tokat İl Jandarma Komutanı Jndr. Albay Hidayet ARIKAN, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Çevreli Belediye Başkanı Ercan GÜRER, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Şube Müdürü Celal YURDAKUL, Kurum amirleri, STK Temsilcileri, Merhum Hüseyin AKBAŞ'ın aile fertleri, Sporcu Eğitim Merkezi Sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan anma töreninde, Hüseyin AKBAŞ’ın hayatı ve şampiyonlukları anlatıldı. Anma programına davet edilen, fakat katılamayan davetlilerin gönderdikleri mesajlar okundu.

Anma törenine Çevreli Kasabası Belediye Başkanı Ercan GÜRER, Şampiyonlar Şampiyonunun Kızı Semra AKBAŞ ve Tokat Valisı Cevdet CAN’ın yaptığı konuşmaları ile devam etti.

Tokat Valisi Cevdet CAN konuşmasında "bir sporcuda öncelikle bulunması gereken özelliğin ahlak ve maneviyat olduğunu, Hüseyin AKBAŞ’ın da bu vasıfları taşıdığını" söyledi. Hüseyin Akbaş’ın ülkemize olan sorumluluğunu ömrü boyunca yerine getirdiğini dile getiren Vali CAN, “Bizler de onun hatırasını yaşatmak için çaba harcıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından mezar başında Kur'an-ı Kerim okunarak milli güreşçi için dua edilmesiyle tören sona erdi.

 Yapılan törenin ardından merhumun anısına Çevreli Hüseyin AKBAŞ Güreş Eğitim Merkezi’nde “Minikler Serbest Güreş Şampiyonası” düzenlendi. Milli güreşçinin hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından 10 kategoride kilolarına göre minik sporcularımız mücadele ettiler.
Tokat Valisi Cevdet CAN'ın yanı sıra Almus Kaymakamı Cengiz YAMAN, Tokat İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet ARIKAN, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, ve Merhum Hüseyin AKBAŞ’ın kızı Semra AKBAŞ tarafından çekişmeli mücadelelerin yaşandığı güreş müsabakaları sonunda kategorilerinde dereceye giren geleceğin şampiyonlarına ödülleri takdim edildi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.gsb.gov.tr      Tokat.gsb.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net